"Iga tegevus sööb ressurssi. Kui ainult sellele mõelda, siis ei saakski ju midagi teha. Kindlasti on rahvusvaheliste spordivõistluste korraldamine Eestis teretulnud," oli minister väljaütlemistes otsekohene. "Me üritame nende läbiviimist igati toetada. Eestis korraldatud võistlused on reeglina saanud väljastpoolt väga head tagasisidet. Selles mõttes oleme me korralikud inimesed, et kui mingi kohustuse võtame, siis teeme asju kohusetundlikult. Tiitlivõistluste korraldamine ei tähenda ainult riigi tutvustamist, vaid see on ka reaalne majandust hoogustav meede. Üks rahvusvaheline üritus toob regiooni, kus see toimub märkimisväärset käivet juurde. Sellest võidab kohapealne ettevõtlus ja riigi maksulaekumised paranevad," tõi minister välja veel ühe argumendi, miks korraldajate püüdlusi igati toetatakse.

Kultuuriministeeriumi tänavuses eelarves on rahvusvaheliste spordiürituste läbiviimiseks 325 000 eurot. Sellest valdav enamus läheb kahe paljuski võrreldava mastaabiga ürituse peale. Üheks võistluseks jalgratta EM ja teiseks U23 kergejõustiku EM. Mõlemad saavad riigilt 125 000 eurot toetust.

"Kultuuriministeerium monitoorib kõiki Eesti korraldatavaid suuri rahvusvahelisi võistlusi, mis radarile ilmuvad ja mille läbiviimine on juba varasemalt otsustatud. Tööplaan hõlmab praegu aastaid 2015 - 2020. Mõistagi on meil tihe koostöö Eesti Olümpiakomitee ning spordialaliitudega, ja nii palju kui võimalik püüame kaasa lüüa korraldatavate võistluste orgkomiteede töös. Ega riigi panus piirdu ainult rahalise toetusega. Näiteks tänavuste maanteejalgratturite Euroopa meistrivõistluste puhul võiks inimjõu näol abistav roll olla ka Eesti kaitseväel ja kindlasti saab tuge pakkuda Maanteeamet," sõnas Saar.

Kultuuriminister on seda meelt, et Eesti Vabariigi suurel juubeliaastal 2018 võiks toimuda midagi erakordset ka spordivõistluste valdkonnas. Iseküsimus on muidugi, kui prestiižika suurvõistluse läbiviimise rahakott välja kannatab.

"Selge see, et juubeliaastal võiks teha midagi suuremat. Teistpidi tähendab see seda, et nii ürituste ajakava kui surve rahalistele vahenditele on tavapärasest kordades suurem. Kuskil tuleb mõistlik piir ette, mida jaksab teha ja mida ei jaksa. Praeguse info kohaselt on meil rahvusvahelistest tiitlivõistlustest võimalik 2018. aastaks Eestisse taotleda curlingu MM-i ja iluuisutamise EM-i. Üritaks nende kättesaamisele kindlasti panustada. Loodetavasti tekib huvitavaid võimalusi veel."