Press juhtis finaali pikalt, kuid lõpuhetkedel väsis ja sai viimaste sekunditega valusa 4:5 kaotuse noorelt ja andekalt - just nagu Press kunagi ka ise oli olnud - Tallinna maadlejalt. Tartlane Press oli pärast finaali niivõrd väsinud, et ei suutnud kaua aega püstigi tõusta.

"Oma n-ö õiges kaalus kaotasin viimati ilmselt siis, kui Olari Suislepp veel maadles. Täna olin juba kaks minutit enne lõppu nii läbi, et vaid hambad ristis oli võimalik edasi maadelda. Kümme sekundit enne lõppu kukkusin siiski täiesti ära," tõdes Press, kes tippspordist loobus pärast 2007. aastal saadud närvipõletikku, mis Pekingi olümpiale pürgimisele kriipsu peale tõmbas.

Press jäi meistrivõistlustega, mida ta ise koos Ott Tõnissaarega korraldas, kokkuvõttes siiski väga rahule. "Tribüün oli finaalide ajal täis, kokku oli vaatajaid kõvasti üle tuhande. Võistlejatelt olen head tagasisidet juba kuulnud," tõdes suure töö ära teinud ja Eesti maadluse üle pika aja taas suure publiku ette toonud Press. Seda, kuivõrd hästi oli seekordne võistlus korraldatud, iseloomustas hästi kuni 98-kiloste seas veenva võidu võtnud Ardo Arusaar: "Viimati olid maadluse meistrivõistlused meil sellise publikuhuviga ilmselt Lurichi ja Palusalu aegadel."

Ent kas traditsioon saab jätku või oli tegu ühekordse projektiga? "Tahaksin väga tänada nii kõiki sponsoreid kui oma hoolealuseid. Viimase nädala jooksul saatsin rohkem e-maile kui varem kogu aastaga kokku. Täna hommikulgi tuli üllatuslikult probleeme, mida lahendama pidime hakkama. Järgmisel aastal ma korraldust enam enda õlgadele ei võta, aga edu maadlusliidu presidendile selle ülesande täitmisel," muheles Press.