Näitusel selgusid ka medalite tagasiostul osalenud inimesed – lisaks Neinar Selile toetasid Souli olümpiakulla ostmist Seliga võrdväärsetes osades Armin Karu ja Märt Vooglaid. Olümpiakulla hinnaks kujunes novembri alguses Londonis toimunud oksjonil koos korraldaja teenustasude ja käibemaksuga enam kui 37 000 eurot. Ülejäänud medalid soetasid Joakim Helenius ning Soraineni advokaadibüroo partnerid Aku Sorainen, Toomas Prangli ja Pekka Puolakka.

Olympic Entertainment Group ASi nõukogu esimees Armin Karu sõnul ei kuulu need medalid siiski tagasiostu toetanud inimestele. ”Need medalite kodu on Eesti, nad on osa spordiajaloost ning kuuluvad kõigile eesti spordi fännidele, kel nüüd on võimalus neid kuni veebruari alguseni Tallinnas ja seejärel Tartus Eesti Spordimuuseumis näha,” ütles Karu.

”Erika medalite väärtus ja tähenduslikkus on ajaga kasvanud, need medalid on meile ka nüüd, veerand sajandit hiljem võimsa elamuse kinkinud,” lausus Karu.

”Ka isiklikult on Erika medalid mulle olulise emotsionaalse tähendusega – olen nooruses trekiratast võistlustasemel teinud ning mõistagi nagu paljud meist, olin 1988-ndal aastal Tallinna Raekoja platsil Erika Salumäed ja Tiit Sokku vastu võtmas,” lausus Karu.

Souli olümpiakulla kõrval on näitusel UCI Track Cycling World Championship võistlusel Erika Salumäe poolt võidetud kaks kuld-, kaks hõbe- ning pronksmedal. Lisaks on eksponeeritud World Cycling Invitational kuld- ja pronksmedal, Sundance Juice Sparkler Grand Prix of Cycling medal, Proctor Cycling Classic kuldmedal, USA versus USSR Michelob Challenge kaks medalit, Coupe du Monde Sur Piste pronksmedal, Coppa del Mondo kaks medalit, Atlanta Cycling Invitational pronksmedal ning endise Nõukogude Liidu meistrivõistlustelt võidetud medalid.

Näitus asub Kristiine Keskuse OlyBeti spordibaaris, mis on kasiinost eraldi ning seega avatud ilma eelneva registreerimiseta. Vastavalt seadusandlusele peab spordibaari külastaja aga olema 21. aastane või vanem. Erika Salumäe medalid on paigutatud spetsiaalselt näituse tarbeks valmistatud löögikindlasse ja valve all olevasse turvakappi. Täiendavalt on kollektsioon kaitstud kindlustuslepinguga.

Erika Salumäe medalite näitus on avatud kuni Sotši olümpiamängude alguseni, mil see antakse üle Eesti Spordimuuseumile ning Kristiine OlyBet spordibaaris avatakse uus näitus.