Ehkki Kotšegarov oli üks neist vähestest, kes tuulise ja raske võistlusraja suutis alla 9 tunni läbida, ei ole koht ega tulemus kindlasti päris see, mida eestlane salamisi Lõuna-Aafrikast lootis. Otsustav vahe võistluse esiotsameestega kärises Kirillil seekord sisse juba ujumisega, kus Eesti triatleedil kulus vees kiirematest enam kui 7 minuti jagu rohkem aega.

Rattarajale asus Kotšegarov kõigest 57. positsioonilt, ent hakkas siitpeale tasapisi ent kindlalt ettepoole liikuma. 180 km pikkuse rattaetapi lõppedes oli Kirill juba 23. ning jätkas tõusvat trendi ka jooksurajal. Maratonijooksuga veel kaheksast võistlejast möödunud Kirill jõudis välja 15. kohale, mis läks lõpuks kirja ka finišiprotokolli.

Ajaga 8:59.09 lõpetanud eestlane oli ühtlasi viimane mees, kes suutis raske Lõuna-Aafrika võistlustrassi vähem kui 9 tunniga läbida. Kõige edukamalt sai sellega hakkama tunamullulune Hawaii Ironmani võitja Frederik van Lierde, kelle võiduaeg eile oli koguni 8:16.35. Teisena finišeerinud Ivan Ranat edestas belglane rohkem kui 14 minutiga.

Esialgsete plaanide kohaselt kavatseb Kotšegarov järgmise täispika triatloni teha Suurbritannias, kus ta möödunud aastal lõpetas kolmandana. Lisaks Ironmanidele on eesmärgiks võistelda ka kolmel Ironman 70.3 võistlusel (poolpikk distants) ning Eesti meistrivõistlustel olümpiadistantsil. Hooaja kulminatsiooniks on Kirilli sõnul loodetavasti Hawaii Ironman.