Igakuist 5000-kroonist stipendiumi saavad poole aasta jooksul 9 sportlast, 3000 krooni suuruse kuustipendiumi kinnitas minister neljale ning 2000 krooni suuruse igakuise stipendiumi 46 sportlasele.

5000-kroonise kuustipendiumi said judoka Martin Padar, kergejõustiklased Gerd Kanter ja Ksenija Balta, suusatajad Andrus Veerpalu ja Kristina Šmigun-Vähi ning sõudjad Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Igakuise 3000-kroonise stipendiumi määras minister kergejõustiklane Mikk Pahapillile, maadleja Epp Mäele, sõudja Kaisa Pajusalule ning vehkleja Nikolai Novosjolovile.

Stipendiumit 2000 krooni kuus saavad Nikolai Tover (allveesport), Rein Taaramäe, Allan Oras, Eerik Idarand ja Martin Loo (jalgrattasport), Künter Rothberg, Juhan Mettis ja Grigori Minaškin (judo), Dmitri Teplõhh (karate), Anna Iljuštšenko, Liina Laasma, Maris Mägi ja Liane Pintsaar (kergejõustik), Mikk Raudsepp (kulturism ja fitness), Mikk Pinnonen (käsipall), Eveli Saue (laskesuusatamine), Eerik Aps ja Heiki Nabi (maadlus), Deniss Karpak, Anna Pohlak, Karl-Martin Rammo ja Lauri Väinsalu (purjetamine), Raul Must (sulgpall), Peeter Kümmel ja Jaak Mae (suusatamine), Ilona Tsvetkova (taekwon-do), Jürgen Zopp (tennis), Marko Albert ja Aleksandr Latin (triatlon), Leho Pent (tõstmine), Jelena Glebova, Ilja Glebov, Kristjan Rand ja Maria Sergejeva (iluuisutamine), Martti Aljand, Triin Aljand, Martin Liivamägi, Kardo Ploomipuu ja Jane Trepp (ujumine), Erik Aaslav-Kaasik ja Lembit Aaslav-Kaasik (veemoto) ning Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Nelli Paju ja Sten Priinits (vehklemine).

Spordialaliitude poolt esitatud kandidaatide hindamisel arvestas komisjon eelkõige 2009. aastal rahvusvahelistel tiitlivõistlustel saavutatud tulemusi, sportlaste osalemist treening- ja võistlusprotsessis, sportlaste tulevikuplaane ning professionaalset suhtumist eesmärkide saavutamisesse.

Kultuuriministeeriumi 2010. aasta eelarves on riiklike spordistipendiumide tarvis 1,7 miljonit, millest 894 000 krooni jagati nüüd, esimesel poolaastal.