Tegemist on Valujevi eravisiidiga, mis toimub tema sõprade, Classic Casino omanike Olesja ja Marek Vellendi kutsel, kirjutab Kroonika.

«See on nostalgiareis,» õhkab Valujev. «Naudin mõtet, et saan poja Grigoriga jalutada Tallinna vanalinnas. Ise ma pokkerit ei mängi, aga mõne Piiteri sõbra saadan küll turniirile.»

Vellend sõnab, et nad väldivad ametlikke kohtumisi. Kindlasti on aga kavas läbi astuda Hüürult või Koselt, et välja püüda pirakas forell: «Nikolaile meeldib väga kalapüük.»

Alles 20-aastaselt poksitreeninguid alustanud Nikolai lõi end ringis maailmameistriks 2005. aasta detsembris, alistades jänki John Ruizi.

Nikolaiga pole lihtne rinda pista - mees on 2.13 pikk, 146 kilo raske ning võitnud 52 matšist 50! Üle-eelmisel aastal tuli tal kaotus vastu võtta usbekk Ruslan Tšagajevilt. Mullu võitles Valujev tiitli tagasi.

WBA raskekaalu maailmameistrina kuulub ta selliste legendide seltskonda nagu Muhammad Ali, Lennox Lewis ja Mike Tyson, sarnanedes nendega ka oma vastuolulise kuulsuse poolest.

Los Angeles Times kirjeldas juhtumit, kus «koll Idast» (Beast from East) nuhtles Peterburi hokihalli 61-aastast majordoomust, kes oli tulnud ta abikaasale õiget parkimist õpetama.

Eesti Ekspress on vahendanud, et 90ndatel osales Valujev ka razborka'del ehk kurjategijate jõudemonstratsioonidel. Nimelt kaebas ühe Saksa firma esindaja miilitsale, kuidas talt korterit välja pressinud tegelased sõidutasid ta metsa.

Tagaistmel aga istus vaikides tulevane superpoksija, kelle ülesanne oligi oma kohalolekuga ohvrile vastupanu mõttetust sisendada...