Klubi Tartu maraton juhatuse esimees Indrek Kelk kinnitas juhtunud, öeldes, et probleeme oli veel teistelgi firmadel, kes tellivad serveriteenust nendega samast kohast. "Uhke oleks ju mõelda, et sattusime löögi alla kuna oleme Eesti riigi üks olulisemaid alustalasid," sõnas Kelk naljatledes Delfi Spordile.

Veebilehte haldava Art Media Agency OÜ esindaja Üllar Tamme sõnul on praeguseks veebileht taas töökorras ja sisu alles ning varem avalehele kirjutatud araabiapärane fail likvideeritud. „Automatiseeritud rünnaku käigus häkiti serverit, rünnak ei olnud suunatud otseselt Klubi Tartu Maratoni vastu,“ räägib Tamm juhtunust.

Tamm kinnitab, et isikuandmete kadu rünnaku käigus ei olnud. „Kindlasti antakse toimunu info edasi Kaitsepolitseile põhjalikumaks uurimiseks, sest viimastel kuudel on olnud mitmeid rünnakuid, millest üks nüüd õnnestus,“ räägib Art Media Agency OÜ esindaja pidevast turvalisuse kontrollist.

Klubi Tartu Maratoni juhatuse esimees Indrek Kelk vabandab kõikide
veebilehe kasutajate ees ebameeldiva vahejuhtumi pärast pärast. „Arutelud veebilehe turvalisemaks muutmiseks käivad ja kindlasti selgitatakse välja, mis täpsemalt juhtus ning kuidas seda tulevikus vältida saab,“ kinnitab Kelk.