Esmakordselt korraldati samal hooajal ka kaks kolmepäevast rahvusvahelise kategooria võistlust, kus lisaks naaberriikide paremikule oli võistlemas ka neli maailmameistrit. Eestis võisteldakse aastaringselt rahvusvaheliste reeglite alusel kahes kategoorias: suruõhu- ja vedrupüssid võimsusega kuni 16,3 J ning lisaks ühes rahvuslikus kategoorias HP, kus püssi võimsuse ülempiir on kuni 27 J. Finaalvõistlused on sisuliselt ainult aastatulemuste vormistamine kuid koondise liikmete jaoks oluline koht kvalifikatsioonipunktide hankimisel.

ENFTA presidendi Kaidu Jalakase teatel oli Tallinna Field Target Klubi Kiilis püstitanud 50 märgiga raja, kus märkide keskmiseks kauguseks oli ekstreemne 40.2 m, mis ületas suviste rahvusvaheliste võistluste keskmise kauguse 2 m võrra.

“Field target laskmises on märgi tabamiseks oluline optilist sihikut kasutades väga täpselt mõõta kaugus märgini ja õigesti hinnata tuule mõju. Meie laskurite kogemused on selle aastaga oluliselt kasvanud ning ka varustuse tase on mõne võrra paranenud. Seepärast pean finaalvõistlustel raja sellist ülesse ehitamist igati õigeks,” mainis Jalakas.

Suruõhupüsside kategoorias võitis tallinlane Romi Agar 576 tabamusega, mis andis hooaja kõrgeimaks tabamisprotsendiks 72%. Vedrupüsside kategoorias võitis tartlane Meelis Kurvits 451 tabamusega, edestades 11 tabamusega sellel aastal äärmiselt kiirelt arenenud Andres Mikfelti Põltsamaalt. Juunioride klassis tuli 393 tabamusega Eesti meistriks Kristin Antsmäe Keilast. Veteranidest oli parim Rein Reinu Hiiumaalt.

Kaidu Jalakas nimetas veel, et ENFTA on täna praktiliselt juba täielikult keskendunud järgimise aasta juulis Eestis toimuvate Euroopa Meistrivõistluste ettevalmistamisele. „Euroopa assotsiatsioonid otsustasid Saksamaa MMi ajal toimunud koosolekul, et Eestis leidub täiesti piisav korraldusvõimekus ja 2014 EM korraldusõigus tuligi Eestile. Usume, et kogu meie organisatsiooni aur ei lähe ainult EM korraldamise peale. Loodame, et suudame õigeaegselt hankida piisava rahastamise, laskurid ei pea siis ise kõike käsitööna valmistama ja ehk jääb meile siis võimalus ka omad laskurid normaalselt ette valmistada. Väga piinlik oleks kui meie 2013 MMi hõbemedalimeeskond oma koduradadel EM medaleid välja teenida ei suudaks,“ märkis Jalakas mõtlikult.