Kolmapäeval, 7. mail töötasid Kevadtormil vaenlasteks kehastuvad Kalevi jalaväepataljoni ajateenijad skulptor Ferdinand Sannamehe kodutalusse rajatud Madsa spordibaasis, mille tööd korraldab 2010. aastast Tartu Kalevi spordiselts.

"See on meil tavaks, et õppuste ajal abistame kohalikke kogukondi neile vajalikel töödel. Õppused viiakse tavaliselt läbi nii riigi- kui eramaadel. Näiteks on varem istutatud metsa, parandatud või ehitatud kogukonnale vajalikke väiksemaid sildu jm. Tänavu võtsid ajateenijad, kelle käsutuses on kaks uhiuut Pasi soomukit, osa spordibaasi jaoks vajalikest töödest. Tööde eesmärk on muuta laagrid ohutumaks. Nii tehti ka tuleohutuse vältimiseks vajalikku puhastusraiet. Korrastati spordiväljakuid ja värviti laagrimajade ruume " rääkis Kaitsejõudude Peastaabi kapten Viljar Kurg.

"Tänavu on üks Kevadtormi staapidest Käärikul, kust jääb Madsani 5 km. Leppisme Maaväe ülema kolonel Artur Tiganikuga kokku, et ajateenijad aitavad baasi korrastada. On sümboolne, et Kalevi noorte spordibaasi korrastasid Paldiskis tegutseva Kalevi nimelise jalaväepataloni ajateenijad. 31 ajateenijat ja kolm ohvitseri sõitsid kohale kahe uue soomukiga. Olen ise noorena samas treeninglaagris sportinud," kostis kolmapäeval samuti Madsal olnud EOK president Neinar Seli, kes Kevatormi õppustel osaleb.

"Ajateeenijad tegid ära suure töö ümbruse, väljakute ja hoonete korrastamisel. Paaril viimasel aastal oleme saanud spordibaasi ümbruse puhtamaks "Teeme ära" raames, mil koos Kalevi treeneritega on siin talgupäeval ka Estiko töötajad. Alates juunist tulevad erinevaid alasid harrastavad noored siia laagrisse. Suve jooksul käib meil Madsal 500 koolinoort," rääkis Tartu Kalevi tegevdirektor Raido Mägi. Ta lisas, et tänu Kaitseväe abile saavad lapsed tänavu väiksema tasu eest laagris treenida.

Korrastuspäeva lõpus peeti Madsal jalgpallilahing ja mõnuleti tänuks tubli töö eest kuumas saunas.