Tugeva tiimiga välja tulnud Albe/Team Bont pani kohe algul tugeva tempo peale ja eest sai ära neljaliikmeline seltskond – Marten Liiv, Kert Keskpaik, Lauri Koort ja venelane Maksim Võsotski.

„Kert ütles, et tõmbaksin hoo peale. Nii ka tegin,“ rääkis Marten Liiv võistkonna taktikast. „Lõpus läks Kert eest ja lasime tiimiga seljad sirgeks, et keegi järgi ei saaks“.

Taktika toimis ja Keskpaik sai seitse kliomeetrit enne lõppu seltskonnast üksi minema. „Strateegia töötas. Ma arvan, et see oli isegi üllatus, et neljakesi minema saime. Püüdsime ka oma tiimiga kolmekesi eest ära minna, aga Maksim oli liiga kõva pähkel. Temast lahti ei saanud,“ rääkis Keskpaik ise.

Teist korda järjest ja kokku oma kolmanda Tartu Rulluisumaratoni võidu võtnud Kert Keskpaik sai lõpuajaks 1:08.33. Teisena lõpetanud ja eile Tartu Rulluisusprindi võitnund Marten Liiv kaotas talle lõpuks 37 sekundiga ja kolmandaks tulnud venelane Maksim Võsotski 40 sekundiga.

Naistest sai oma teise Tartu Rulluisumaratoni võidu Marina Zueva Valgevenest. Viimati oli ta parim 2013. aastal. Eestlaste suursoosikuna starti läinud Saskia Alusalu pidi leppima teise kohaga.

„Minu taktika oli ennekõike terveks jääda ja ilusti lõpuni jõuda. Aga pärast rääkisime Marinaga ja ta ütles, et katsetas uusi kolme 125mm rattaga uiske ja need olid tema sõnul palju paremad. Võibolla oleksin pidanud ise ka omale sellised muretsema. Aga nii või teisiti, Marina oli täna parem,“ sõnas Alusalu pärast sõitu.

Kert Keskpaiga tänane võit tähendab ühtlasi ka seda, et suure tõenäosusega kuulub talle ka selle aasta Tartu Maratoni Kuubiku üldvõit, kuna Rulluisumaratoni võidu eest sai ta koos boonuspunktidega 1100 punkti ja on kogunud hetkel kolme alaga 3116 punkti.

Päris punktitabeli tipus ta siiski veel ei asetse, kuna paljudel on läbitud juba neli ala. Kuid kuna arvesse läheb neli parimat ala, siis on Keskpaigal veel varuks nii septembris toimuv Tartu Rattamaraton kui ka oktoobri alguses toimuv Tartu Linnamaraton ja tema tasemele vastav tulemus vähemalt ühel neist kahest tagab talle suure tõenäosusega selle aasta Kuubiku üldvõidu.

Kõige rohkem punkte on aga praeguseks kogunud Sander Linnus, kes oli täna Rulluisumaratonil 196. Naistest on endiselt liider Reeda Tuula, kes oli täna 136. Seejuures tegi Tuula nii võimsa sõidu, et tõusis Kuubiku üldarvestuses koguni teisele kohale.

Kokku startis tänastele sõitudele 1132 rulluisusõpra, neist 661 pikale 42km distantsile, 334 poolmaratoni distantsile ja 137 kõige lühemale 10km distantsile.

Kuubiku järgmine võistlus toimub 20. septembril, kui stardi saab 18. Tartu Rattamaraton.