"13. korda toimuv üle-eestiline jooks ei ole võistlus esikoha või rekordite nimel, vaid võimalus tunda koos sõpradega rõõmu liikumisest ja aidata kaasa liikumisvõime kaotanud laste taastusravile. Sel aastal kogutakse Teatejooksuga annetusi treening- ja mängupargi rajamiseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juurde, kus igal aastal saab ravi ligi 3500 vähenenud või kadunud liikumisvõimega last ja täiskasvanut," teatas Kaljulaid koolidele saadetud kirjas.

Ratastooli kasutajate vajadusi arvestavas pargis luuakse puudega lastele ligipääsetavad mängu- ja treeningvõimalused, keskuse spetsialistidele annab see aga olulise võimaluse hinnata patsientide liikumisoskusi, mis aitab püstitada ravi eesmärke ja plaanida edasisi tegevusi.

Teatejooksuga kutsutakse üles helistama heategevuslikul telefoninumbril 900 7777. Ühe kõne hind on 7 eurot, mis läheb annetusena mängu- ja treeningpargi rajamise toetuseks.

"Mul oleks eriti hea meel, kui leiate jooksuga seoses võimalusi arutada oma koolis lastega, kuidas nad oma klassides, huviringides või sõpruskondades saaksid seda numbrit levitada ja ka muul moel kutsuda täiskasvanuid üles annetama, et meie panus abivajajate toetamiseks oleks võimalikult suur," lisas Kaljulaid.

Tänavuse aasta heategevuslikud teatejooksud toimuvad 26 paigas üle Eesti: Arukülas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Muhu saarel, Narvas, Otepääl, Paides, Peetris, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas Kadriorus, Tartus, Toilas, Tõrvas, Valgas, Viimsis, Viljandis ja Võrus.