Alates 1986. aastast peetavate Vanade Olümpialalade omapäraks on võistlusalade valik: nimelt võisteldakse ühelt poolt küll traditsioonilistel kergejõustikualadel, ent autentsuse ning ettearvamatute tulemuste saavutamiseks tehakse seda ebatraditsiooniliste lisareeglitega. Nii starditakse sprindidistantsile püstilähtest, hüppealasid sooritatakse kohapealt ilma hoovõtuta ning heitealade puhul läheb lõpptulemusena kirja parema ja vasaku käe parimate katsete summa. Meeste arvestuses lisavad vürtsi ka 5 miili pikamajooks ning raskusheide 24,5 kg kaaluva vasaraga.

Vanade Olümpialade pea veerandsajaaastase ajaloo jooksul on sellel osalenud hulgaliselt harrastussportlasi ja kohalikke entusiaste, ent samas leiab võistluse kõigi aegade edetabelitest ka mitmeid tippkergejõustiklasi, kes esindanud Eestit ROK-i poolt korraldatavatel olümpiamängudelgi: näiteks Valter Külvet (kümnevõitlus Soulis 1988), Donald-Aik Sild (odavise Atlantas 1996) ja Aleksander Tammert (kettaheide Atlantas, Sydneys, Ateenas ja Pekingis). Lugematul hulgal on Vanade Olümpiaalade võistlusradadel osalemisrõõmu tundnud nii endised, praegused kui loodetavasti tulevased Eesti meistrivõistluste medaliomanikud.

Vanade Olümpiaalade noortevõistlus stardib Suure-Jaani Gümnaasiumi staadionil 6. augustil 10.30, põhivõistlus algab kell 13.00. Võistlejate registreerimine kohapeal poolt tundi enne algust, nii osalejate kui pealtvaatajate jaoks on üritus tasuta. Iga ala kolme parimat autasustatakse, lisaks on välja pandud eriauhind kõigi aegade edetabelis kõrgeimale kohale viiva tulemuse tegemise eest. Toetamaks kaasaegset olümpiaideaali, kus tähtis on eelkõige osavõtt, loositakse auhindu ka kõigi osalejate vahel.

Programm:

Mehed: 60m jooks püstilähtest, 5 miili jooks, paigalt kaugus-, kolmik- ja kõrgushüpe; kuulitõuge, odavise ja kettaheide tugevama ja nõrgema käega, raskusheide.

Naised: 60m jooks püstilähtest, paigalt kaugus-, kolmik- ja kõrgushüpe; kuulitõuge, odavise ja kettaheide tugevama ja nõrgema käega.

Noored kuni 14.a.: 60m jooks püstilähtest, paigalt kaugushüpe, kuulitõuge mõlema käega.