Sääskede kaudu leviva ohtliku viiruse tõttu teatas USA olümpiakomitee juba eile, et mõned nende sportlased võivad suviselt spordipeolt eemale jääda.

Nüüd andis sama mõista Keenia, kes teatas, et nende koondis - sealhulgas kogu tipptasemel jooksukoondis - ei pruugi Zika viiruse kartuses Brasiiliasse sõita.

"Kui Zika viirus jõuab epideemilise levikuni ei hakka me arusaadavalt oma sportlaste Brasiiliasse viimisega riskima. Riik peab enne garanteerima, et atleetidel on seal ka turvaline olla," lausus Reutersi vahendusel Keenia Olümpiakomitee juht Kipchoge Keino.

Rio olümpiamängude korralduskomitee soovitas eelmisel nädalal sportlastel ja külalistel end olümpia ajaks varustada sääsetõrjevahenditega. Lisaks soovitati tungivalt, et Zika viiruse tõttu ei tasu rasedatel olümpiat vaatama sõita. Rasedate naiste puhul on oht, et viirus levib lootesse ja toob kaasa kas lapse surma või aju alaarengu.

Alates eelmise aasta aprillist, kui Zika viirus esimest korda Brasiilias tuvastati, on riigis sellesse nakatunud umbes 1,5 miljonit inimest.

Tänavused olümpiamängud toimuvad Rios 5.-21. augustini.