Kümnevoorulise finaalturniiri alguses oli Branik medalikohast kuue punkti kaugusel, ent tugevamas kuuikus mängides saadi vaid kaks võitu ja kaks viiki. Nii lõpetati hooaeg neljandal tabeliastmel, Rikost tosin silma maas. Kulla võitis järjekordselt Celje RK Pivovarna Laško ning hõbeda Celminši uue hooaja tööandja Velenje RK Gorenje.

Celminš: tundsin end tänavu hästi ja enesekindlana

"Tegu oli lõpuks siiski maksimumiga, mida võtta sai. Vahe kolmanda kohaga kärises ruttu suureks ja siis pandigi klubi poolt eesmärk hooaeg neljandana lõpetada. See andis ka eurokoha ja oli selge edasiminek mullusest seitsmendast astmest. Kõik jäid klubis rahule, sest eesmärgid said täidetud," tunnistas Celminš.

"Sel hooajal tundsin end meeskonnas väga hästi. Enesekindlust oli palju rohkem ja tänu sellele tuli ka mäng paremini välja. Mõõnad olid nii minul kui meeskonnal hooaja lõpu poole, mil tegime elu ise põnevaks. Selle asemel, et varakult neljas koht kindlustada, jätsime asjad viimase vooru peale," lausus tänavu 87 liigaväravat visanud paremsisemine.

"Nüüd ootab veel eest kaks nädalat Eesti koondisega, kus Dener Jaanimaa puudumisel mind ilmselt suurem roll ootamas. Üritan treenerite ootused täita, kuid kõige tähtsam on, et meeskondlikult arengut näitaksime. Need viimased kaks mängu tuleb hästi mängida, et hooajale positiivne punkt panna," sõnas 22-aastane Valga käsipalli kasvandik.

"Uueks hooajaks ettevalmistus algab juba 25. juulil. Täpset kava pole veel paika pandud, aga tavaliselt alustame treeninglaagriga kuskil mägedes ning siis juba pallitrennidega ja sõprusturniiridega," märkis märtsis Gorenjega kaheaastase lepingu sõlminud ja juba viiendaks Sloveenia-hooajaks valmistuv Celminš.

Karl Toom ja TV Emsdetten kindlustasid liigakoha

Suurtest käsipalliliigadest jätkavad veel vaid Saksamaa kaks kõrgeimat profisarja, kus jääb pidada viimane voor. Bundesligas said eestlaste koduklubid eelmisel nädalal võidud, kui TSV Hannover-Burgdorf alistas SC DHfK Leipzigi 30:28 (15:19) ja Bergischer HC oli 25:32 (20:15) üle TSV GFD Mindenist. Mait Patrail ja Rasmus Ots võitjate koosseisu ei kuulunud.

Mõlemal klubil on viimases voorus mitmes mõttes ülitähtis mäng, sest võidakse kaarte segada kullaheitluses. Nimelt võõrustab BHC esimesel astmel olevat SG Flensburg-Handewitti ning Hannover kohtub võõrsil liidrist kahe punkti kaugusel oleva THW Kieliga. Viimasel on parem väravate vahe ehk võimalus BHC üllatusvõidu puhul meistriks tõusta.

Saksamaa 2. Bundesligas oli Karl Toom korra täpne, kui TV Emsdetten kindlustas koha tugevuselt teises liigas ka tulevaks hooajaks. Toomi koduklubi sai võõrsil 34:31 (20:14) jagu TuS Ferndorfist ning ei saa viimase vooruga enam viie väljalangeja hulka kukkuda, olles 31 punktiga 15. kohal.

Dener Jaanimaa panustas kahe värava ja kahe resultatiivse sööduga, ent TuS N-Lübbecke jäi kodusaalis 27:32 (14:15) alla tabeli kolmandale HSC Coburg 2000-le. Lübbecke asub voor enne lõppu 43 punktiga kuuendal kohal ning kõrgemale tõusta ei saa, aga võib veel astme võrra langeda.