Eesti meeskond peab valiktsüklit alustama taas esimesest eelringist, kus B-alagrupis tuleb lisaks Gruusiale mõõtu võtta ka Luksemburgilt. Alagrupist pääseb edasi play-offi vaid võitja.

Gruusia jäi eemale küll eelmisest EM-valiksarjast, aga osales 2015. aasta MM-i tsüklis. Seal saadi oma alagrupis Leedu järel ning Soome ja Türgi ees teine koht. Seejuures alistati kodus kõik vastased, kuid võõrsil punkte ei teenitud. Eesti jäi samal ajal enda grupis kahe silmaga Bosnia ja Hertsegoviina, Portugali ning Läti järel viimaseks.

Eesti koondise peatreeneri Rein Suvi hinnangul on Gruusial tugev meeskond. „Nagu MM-valiksari näitas, on nad eriti kõvad kodus,“ lausus Suvi. „Kuna lõpuks võib määravaks saada väravate vahe, siis peame neile juba Tallinnas kõva lahingu andma. Igatahes me ei lähe turniirile niisama osalema, vaid oleme endale eesmärgiks seadnud edasipääsu järgmisse ringi.“

Paraku ei saa Eesti koondis mänguks kokku kõiki paremaid mehi, sest vigastuste tõttu on rivist väljas Saksamaal mängivad Mait Patrail ja Dener Jaanimaa. „Nüüd saab Mikk Pinnonen tagaliinis kandvama rolli ning Janar Mägi koormus suureneb,“ teatas Suvi. „Jaanimaa positsioonil on meil kasutada Andris Celminš, Marko Slastinovski ja Kristo Järve.“

Endise tippmängija ja noortekoondise juhendaja Suvi jaoks on tegemist esimese kohtumisega Eesti täiskasvanute meeskonnaga. „Nii öelda liblikad on kõhus, aga sportlik ärevus peabki sees olema,“ lisas Suvi.

Eesti ja Gruusia vaheline EM-valikmäng algab 29. oktoobril Tallinnas Kalevi spordihallis kell 20.00 ning sellest teeb otseülekande ETV2.