Eesti Antidoping juhatuse liige Elina Kivinukk saatis Kalmusele järgneva pöördumise: "Marek Kalmus, soovime teie tähelepanu juhtida kahele asjaolule seoses Eesti dopinguvastaste reeglitega. Eesti Antidopinguni on jõudnud informatsioon, et kavatsete osaleda 1. oktoobril 2016 võistlustel "Pure Elite Estonia." Tuginedes Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu juhatuse otsustele ja Eesti dopinguvastastele reeglitele, kinnitame, et Teil on jätkuvalt kehtiv eluaegne võistluskeeld. Kuigi Teil on Eesti dopinguvastaste reeglite järgi võimalik osa võtta kohalikest võistlustest, mida ei ole heaks kiitnud maailma dopinguvastasele koodeksile allakirjutaja, peame Teie võistlemist ebaeetiliseks."

Kui Kalmus täpsustas, et ta ei osale võistlustel, vaid teda on kutsutud üles astuma vaheetteastega, vastas Kivinukk: "Võistluskeeld kehtib ka demonstratsioonesinemiste kohta (EAD reeglid p 10.12.1). Ja kuigi reegleid sõna-sõnalt järgides võiksite nimetatud võistlustel vaheetteastena ka esineda, siis ilmselt on arusaadav, et spordiringkond, kes Teie tausta teab, võib teha sellest dopinguvastase võitluse kohta ebasoovitavad järeldused."

Ürituse peakorraldaja Kristel Klein peab olukorda arusaamatuks. "Saatsin kirja vastu SA Eesti Antidopingule, kus selgitasin, et Marek oli kutsutud ainult esinema ja kas see, et tal on Eesti alaliidu poolt võistluskeeld, tähendab, et ta ei tohi end mitte ühegi kulturismiga seonduvasse üritusse kaasata (mina vastust veel saanud ei ole)? Andke andeks, aga see on mitte ebaeetiline, vaid juba väga ebainimlik käitumine kellegi poolt," kirjutas Klein Bonsuna.com foorumis.