Parimateks sportlasteks valiti kergejõustiklane Emilija Manninen (Kurtide Euroopa meistrivõistluste kuldmedalivõitja 100m tõkkejooksus) ja ujuja Kardo Ploomipuu (Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee maailmameistrivõistluste neljas 100m seliliujumises, liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS maailma mängude kuld- ja hõbemedaliomanik). Emilija Manninen pälvis tiitli teist ja Kardo Ploomipuu seitsmendat korda.

Noorsportlastest valiti parimateks ujujad Elisabeth Egel (Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee maailmameistrivõistluste neljas 200m kompleksujumises) ja Matz Topkin (liikumispuudega sportlaste rahvusvahelise spordiorganisatsiooni IWAS maailma mängude pronksmedaliomanik 50m seliliujumises).

Aasta treeneriks valiti ujumistreener Õnne Pollisinski.

Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul oli lõppenud aasta Eesti erivajadustega sportlastele ning Eesti Paraolümpiakomiteele hea ja edukas. "Samas on põhiline tähelepanu algaval aastal toimuvate Rio paraolümpiamängude ettevalmistamisel, et mitmete sportlaste viimaste aastate areng ja head tulemused saaksid lisa ka paraolümpiamängde tugevate tulemuste näol. Lisaks leiab loodetavasti järjest enam erivajadustega inimesi ka tee liikumisharrastuse ja spordi juurde," lisas Paet.