Kalev RFC president Kristjan Kotkase sõnul pole aga meelepahaks erilist põhjust, sest pingelise hooaja vältel tegi ragbiklubi läbi enneolematu arengu ning sakutas põhjanaabreid põhjalikult nii siin- kui sealpool lahte. „Viimasel kodumängul Helsingi Warriors-iga pidime leppima napi kaotusega, mis viis meilt ka võimaluse poolfinaali Tallinnas võõrustada,“ ütles Kotkas. Kalevi meestele ei teinud tavahooaja viimast mängu kergemaks punane kaart, mille tõttu mängiti sisuliselt terve teine poolaeg vähemuses. Soome Ragbiliit küll hiljem tühistas reeglite vastaselt antud punase kaarti, kuid selleks ajaks oli mäng juba mängitud.

„Hooaja vältel näitasid Kalevlased soomlastele kindlat üleolekut füüsilises võimekuses ja vastupidavuses. Eesti poisid on erakordselt sitked ning see tagas suuresti ka meie edu, kuid poolfinaalis Helsingi Ragbiklubi vastu polnud sellest paraku enam suurt kasu, sest tugeva vihmasaju tõttu oli mäng konarlik ning pausiderohke. See tegi Kalevile omase kiire ja avatud mängutaktika väga keeruliseks,“ ütles Kotkas. Veel paar kuud tagasi võttis Kalev samalt vastaselt kindla võidu skooriga 40-15. Seekord oldi enamus aega poolfinaalist vastasest maas vaid nelja punktiga, mille oleks lahendanud kõigest üks kiirvisiit palliga vastase joone taha.

„Meeskond on teinud kõva töö ära ning võime oma avahooajaga Soome meistriliigas rahule jääda – punktitabeli põhjal tulime ju kolmandaks. Tänada tuleb fänne ja toetajaid, kes on Kalevit mängudel toetanud ning loomulikult ka Tallinkit, kes meid hooaja vältel üle vee aitas. Meie vastasteks liigas on pika ajalooga ning paremate võimalustega klubid, kuid näeme vaeva, teeme tööd ning järgmine aasta võtame Soome sortsidelt karika,“ lubab Kotkas.

Talvehooajal keskendub Kalev eeskätt uute mängijate treenimisele. „Selle hooaja jooksul on meie klubi ridadesse lisandunud arvukalt noori talente, kes tulevad üle muudelt aladelt - nii meeskonnaaladelt nagu korvpall ja jalgpall, aga ka individuaalaladelt nagu näiteks maadlus. Talenti ja füüsilist võimekust on, nüüd kasutame talvekuid selleks, et poistele tehnika ja reeglid selgeks õpetada. Viimaseid on ju ragbis entsüklopeedia jagu,“ ütles Kotkas kokkuvõtvalt.