2009. aasta kaitseväe parim meessportlane oli staabi- ja sidepataljoni spordirühma instruktor kapral Martin Padar, teatab kaitseväe peastaap.

„Ma olin kaitseväe aasta sportlane ka 2005. ja 2007. aastal ja väga hea tunne on ka 2009. aastal parim olla,” rääkis kapral Martin Padar. „Olen ise rahul ja usun, et ka minuga ollakse rahul. See motiveerib edasiseks.”

Ka Tallinna aasta parim sportlane kapral Padar võitis 2009. aastal judos Euroopa raskekaalu meistritiitli, lisaks saavutas ta judo maailmameistrivõistlustel 5. koha.

2009. aasta parim naissportlane oli kapral Anžela Voronova, kes võitis Zagrebis sõjaväelaste maailmameistrivõistlused laskmises, saades 60 lasust 589 silma.

Kaitseväe 2009. aasta aktiivseimad sportlased olid veebel Aili Sempelson ja veebel Risto Randma.

Aasta aktiivseima sportlase nimetus läheb kaitseväelasele, kes on kaitseväe üldfüüsilises testis saavutanud kahel korral maksimumtulemused ja osalenud edukalt aastaringselt erinevatel kaitseväe võistlustel.

Kaitseväe 2009. aasta parimaks võistkonnaks tunnistati orienteerumise naiskond, mille liikmeteks olid kaitseliitlased Maret Vaher, Kirti Rebane, Annika Rihma ja Merki Vanjuk.

Lisaks tunnustati esimestel Sõjaväelaste maailmamängudel 25 kilomeetri patrullsuusatamises kuldmedali võitnud kaitseväelasi nooremseersant Kauri Kõivu, kapral Priit Naruskit, kapral Indrek Tobrelutsu ja reamees Roland Lessingut ning kaitseväe 2009. aasta meistrivõistluste läbiviijaid, staabi- ja sidepataljoni ülem major Veikko Kannelt ning staabi- ja sidepataljoni kehalise kasvatuse- ja spordiinstruktorit kapten Andres Silda.