Kais — Pähn mängisid esmakordselt ametlikul turniiril koos eelmisel nädalal Hamburgi EM-il, kus jäädi kahe võidu ja kahe kaotusega jagama 13. kohta, kirjutab evf.ee

„Oleme sellegipoolest ühed favoriidid,“ uskus Kais.

„Ei taha Raxi õlgadele suurt pinget panna, kuid suuresti sõltub meie käekäik tema esitusest. Kui ta mängib sama hästi kui võidumängudes Poola ja Prantsusmaa paaride üle, on kõik võimalik.“

Kais ja eelmisel hooajal Tartu Pere Leiva ridadesse kuulunud kahemeetrine Pähn teevad enne 30 000 USD suuruse auhinnafondiga turniiri Pärnus kolm ühistreeningut. „Võrreldes Rivoga on Raxi suurim mahajäämus blokis. Tugeva servi korral jätab soovida ka vastuvõtt, kuid see ei tohiks suureks takistuseks osutuda,“ märkis Kais.

Kuna Eesti esipaar on vähem kui kuu aja pärast alagavatel Pekingi olümpiamängudel koos mängimise osas lootusrikkalt meelestatud, ei kutsunud Kais oma paariliseks ametlikku asendusmeest Elia Lullat (kaitsemängijana on teiseks asendajaks Mait Murs). Neljapäeval selgub, kas Kais — Vesik osalevad järgmisel nädalal Gstaadi Suurel Slämmil, kus toimub ka olümpia alagruppide loosimine.

Kais — Vesik mängisid viimati Eestis kaks suve tagasi, kui Pärnu rannas prožektorite valgel peetud näidismängus kohtuti Läti vendade paari Janis ja Toms Smedinsiga.

„Veel pole värinat hinges, kuid kindlasti kerge ootusärevus tekib. Kodupubliku ees tahaks vähemalt finaali jõuda. Konkurentide tasemest puudub hea ülevaade, sest MK-sarjas pole nendega mänginud, kuid tugevamad vastased tulevad ilmselt Brasiiliast, Ukrainast, Tšehhimaalt ja Venemaalt,“ pakkus Kais.