Kaido, millised on teie hetkeemotsioonid koroonaviiruse puhangu tõttu välja kuulutatud eriolukorra osas?

Ma võtan seda eriolukorda väga rahulikult, osana elust. Vahel on elus nii kiired ajad, et ei jõua oma asjadega sammu pidada. Nüüd anti meile võimalus aeg maha võtta. Ja ma kasutan seda.
Kindlasti mõtlen ma nende inimeste peale, kes on täna haiged ja loomulikult viib see mõtted ka oma lähedastele. Mitmed neist on riskirühmas − keegi on lapseootel, keegi on eakas – proovin jälgida ja kaasa aidata, et nad ikka hoiaksid ennast!

Kuidas kavatsete jätkata treeningutega?

Me kõik vajame liigutamist, inimene läheb hulluks, kui ta peab viibima kogu aeg kinnises ruumis, olema isolatsioonis. Teen trenni metsas ja kui vaja, siis kodus. Algas sedasi treenimine sellest, et läksin metsa jalutama ja tegin spordilinnakus natuke kiiremaid liigutusi ka. Kasutan metsas ringtreeningu varianti, et anda kõikidele lihasgruppidele mõõdukat koormust, midagi ei jää tegemata. Ja arvestades praegust olukorda tuleb loomulikult hoida distantsi! Viimati treenisin niimoodi vist 1989. aastal, hea nostalgialaks!

Olete jõutõstmises maailmameister. Kas ja millal on järgmine võistlus, kus saaksite oma tiitlit kaitsta? Kas metsas treenimisega on võimalik saavutada samu tulemusi nagu tavatreeninguga?

Kindlasti ma tahaksin oma tiitlit kaitsta, tahtsin oma rekordeid uuendada ja olin selleks juba valmis… Aga hetkel peame ootama, millise seisukoha võtab meie rahvusvaheline alaliit.
Hetkel on kõik võistlused edasi lükatud määramata ajaks. Seega pole otseselt millekski valmistuda.
On ka selge, et ainult metsas treenimisega maksimaalsetel tulemustel nii-öelda tuld all ei hoia.
Selleks on vaja ikkagi suurte raskustega treenida. Võtan oma toitumise kontrolli alla, kehakaalunumbrid erilise kontrolli alla, muudan neid vastavalt sellele, nagu on heas vormis püsimiseks vaja. Samuti ravin kõik olemasolevad pisivigastused välja. Et kui ühel päeval süttib roheline tuli ja saan alustada ettevalmistusega, et oleksin 100% valmis, terved ja motiveeritud.

Mida on järjepidev treenimine teile õpetanud, mida oskate tänases raskes olukorras inimestele soovitada ja kuidas neisse positiivsust süstida?

Järjepidev treenimine on õpetanud mulle järjepidevust ja on alati toonud ka tulemuse.
On aegu, kus ma olen pidanud treenima ka rasketes oludes või lausa olematutes tingimustes. Alati saavad asjad tehtud, kui sa tahad ja usud. Seega, ärgem laskugem masendusse. Iga kriis saab kunagi läbi ja siis me saame anda hinnangu: kas see kriis on muutnud meid ühtsemaks ja tugevamaks või on ta meid vaimselt ja füüsiliselt laostanud…

Olete tegelenud spordiga 37 aastat, on selle aja jooksul olnud ka hetki, kus tundsite, et enam ei jaksa ja aitab küll?

Ikka vahest on selline tunne, et võtaks nüüd 30 kg kaalus alla, laseks raskustest lahti ja hakkaks inimeseks. Vot küll siis naudiks elu… Tavaliselt kuni kaks nädalat suudan ma selliseid mõtteid veeretada, siis tulevad juba uued unistused ja sportlikud eesmärgid. Ja ma ei näe seda, millega täita spordist tekkiv tühimik? Kalameest või jahimeest minust ei saa, aga keha tahab koormust.

Keda Eesti Jõutõsteliit toetab EOK presidendina?

Oleme otsustanud seekord toetada Urmas Sõõrumaad.