"Kinnitan, et mul pole selle kriminaalasjaga mitte mingit otsest sidet ja et kuuldused kohtu, prokuratuuri ja politsei kuuluvusest minu magnetvälja ei ole mitte ainult tugevalt liialdatud, vaid vajaksid hoopis kapitaalsemat sorti ravi," rääkis Parts.

Ta lisas: "Kohus on oma otsuse teinud. Tegelikult olen nõus sellega et Seli ongi olnud tegus inimene, aga tema kaasaminemine savisaarliku "õigussüsteemi väljaspool" kontseptsiooniga ja moodsa trendiga vihjata kõigis hädades Juhan Partsile seab tolle kahtluse alla."

Osa Seli avaldusest, mis puudutas ka Juhan Partsi:

"Ma ei ole end selles, milles mind on süüdistatud, süüdi tunnistanud. Kuid veel olulisem - ma ka ei tunne end vähimalgi määral süüdi. Ma ei ole teinud midagi õigusvastast. Kas ma peaksin alluma poliitiliselt motiveeritud süüdistusele, mille tõukejõud ei olnud Juhan Partsi poolt mitte õigus ja õiglus, vaid kättemaksuiha? Mis oligi kättemaks.

Kättemaksu maksmisest kõrvalehoidmise eest Eesti Maksu- ja Tolliamet ei karista. Tal puudub selleks õiguslik alus. Eesti kohtud peaksid kättemaksu sisse nõudma pigem selle korraldajalt.

Võibolla peaksin ma Juhan Partsilt kättemaksu sissenõudmiseks esitama kuriteoteate seoses Estonian Airis põlenud 84,9 miljoni suuruse ebaseadusliku riigiabiga? Eriti "lahe" oleks, kui Euroopa Kontrollkoja liige selle eest nt vangi mõistetakse?!, kuigi see oli valitsuse ühine otsus jms. Las saab oma triibulised kätte? Oma "väljateenitud" rootsi kardinad? Et oleks vorst vorsti vastu?"

Kohtujuhtum:

Riigikohus leidis tänases otsuses, et EOK president Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises. Riigikohtu hinnangul lugesid varasemad kohtuastmed (maa- ja ringkonnakohus) nõuetekohaselt tõendatuks, et Seli, kes oli nii Tallinna Sadama nõukogu esimees kui ka EOK president, hääletas Tallinna Sadama nõukogu 31. oktoobri 2013. aasta koosolekul otsuse poolt maksta Eesti Olümpiakomiteele 250 000 eurot toetust.

Seli end süüdi ei tunnista ning kaebab asja Euroopa kohtusse edasi. Enne kohtuotsust lubas ta EOK presidendi kohalt tagasi astuda, tänases pressile läkitatud kommentaaris ta seda enam selge sõnaga ei ütle.