Paraku jäi kahest üheaegselt Maar­jamaal peetud kaalukast üritusest, Eesti meistrivõistlustest ja Euroopa klubide karikavõistluste finaalist asjahuvilistele mõru maik, sest kummagi jõuproovi korraldajad ei suutnud judosõprade kurvastuseks omavahel kokku leppida.

Miks küll pidid kaks suurüritust omavahel nii veriselt konkureerima? Kas Eesti judokalender on võistlustest tõesti nii pungil, et kaalukaid jõuproove ei saanud eri nädalavahetustel korraldada?

Tulemus on masendav — olukorras, kus muude spordialade kombel meeleheitlikult avalikkuse tähelepanu pärast võitlust pidav judo võinuks koguni kahel sügisesel nädalavahetusel rambivalgust nautida, kippus üks üritus teist — ja vastupidi! — tugevasti varjutama.

Eesti judoliidu vastutavatel isikutel, kelle korraldada olid laupäeval-pühapäeval riigi meistrivõistlused, ja Indrek Pertelsonil, kes otsustas siinset alaliitu informeerimata Euroopa karika­võistlused just eilseks Tallinna tuua, tuleb nüüd küll peeglisse vaadata ning häbi tunda.

Positiivsest samuti. 2006. aastal EM-i pronksi pälvinud Künter Rothberg on tagasi — ta tuli kehakaalus — 66 kg neljandat hooaega järjest Eesti meistriks. Alles septembrist täiskoormusel harjutava mehe organismi asus eelmiste jõulude eel laastama südametööd pärssinud bakter, misjärel ta ei tohtinud kuid isegi sörkida.

Judokoondise peatreener Aavo Põhjala tõdes, et Rothberg on 2006. ja 2007. aasta sportlikust vormist küll veel kaugel, aga talle antakse aega atra seada. „Eelkõige ootame Künterilt tulemust 2010. aastal, järgmisel hooajal oleks hea esinemine boonus,“ tõdes Põhjala.

Euroopa karikavõistlustel Rocca al Mare suurhallis käis Eesti sportlastest tatamil üksnes Aleksei Budõlin. Koos puhkepäeva saanud Martin Padariga Saksamaa klubi TSV Abensberg esindav Budõlin esindas meeskonda poolfinaalis, kus kaotas ipponiga grusiinile Grigol Šinjikašvilile. Abensberg teenis kokkuvõttes kolmanda koha.