Kultuuriministeeriumi spordiala asekantsler ja SA Jõulumäe Tervisespordikeskus nõukogu esimees Tõnu Seil märkis, et 35 aasta jooksul on Jõulumäest saanud mitte ainult Pärnumaa spordielu süda, vaid aastaringsete sportimisvõimalustega spordikeskuse musternäidis Eestis ja rahvusvahelisel tasandil. „Tegu on kohaga, mis meelitab igas eas inimesi igal aastaajal, lastele mõeldud päkapikulugudest kuni erinevate rahvusvaheliste võistlusteni välja. Keskust kasutavad nii harrastajad kui ka tippsportlased, see on 26 erineva Eesti spordialaliidu ja üleriigilise spordiühingu treening-võistluspaik,“ rääkis Tõnu Seil.

Seil meenutas, et Jõulumäe Tervisespordikeskus on tegutsenud oma ajaloo jooksul erinevates juriidilistes vormides, kuid täna võib kindlalt tõdeda, et ülioluliste eurorahade kasutamisel on kunagise riigiasutuse muutmine sihtasutuseks end igati õigustanud. „Jõulumäe lõplikul väljaarendamisel oli eurorahade taotlemise protsess keeruline ja aeganõudev, aga see jõudis positiivse tulemuseni. Viimaste saavutustena avasime aasta tagasi Jõulumäe tervisespordikeskuse sportlaste majutushoone koos alpitubade ja jõusaaliga, uuendasime liikumisradu, renoveerisime staadioni, viisime lõpule kunstlume tootmissüsteemi ning ehitasime hooldemaja. See kõik on loonud vajalikud eeldused väga korralikel tingimustel rahvusvahelise tasemega võistluste ja koolituste korraldamiseks. Siin saavad tippsportlaste kõrval aasta läbi spordiga tegelda erinevate spordialade harrastajad, rääkimata aktiivse puhkuse veetjatest.“

„Selliste suurte ideede elluviimine sõltub alati sihiteadlikest inimestest, kes ei anna enne alla, kui nende ideed rakenduvad. Enn Tasalain on Jõulumäe keskust juba aastaid just sellise põhimõtte järgi juhtinud,“ lisas Tõnu Seil. Sihtasutus Jõulumäe Tervisespordikeskus on asutatud Kultuuriministeeriumi poolt 2008. aastal, sihtasutuse nõukokku kuuluvad ka Rahandusministeeriumi ja Pärnumaa Omavalitsuste Liidu esindajad. Sihtasutuse eesmärgiks on liikumisharrastus-, vabaajaveetmis-, harrastus-, treening-, võistlus- ja koolituskeskuse arendamine ning haldamine, et pakkuda võimalusi harrastus- ja tippspordiga tegelemiseks ning aktiivse puhkuse veetmiseks.