Eestlaste parimad tulemused vormis Karlson, kes 500 meetris jõudis B-finaali, kus lõpetas teisena, kaotades võitnud ukrainlasele vaid viie sajandiksekundiga. Üldkokkuvõttes tähendas see 11. kohta.

“Poolfinaalis oli sõidu kõige kriitilisem osa esimesed 50 kuni 150 meetrit, kus ma andsin kuttidele meeletult ära. B-finaalis suutsin nimetatud osa paremini sõita ja hammastega tugevalt kinni hoida ning lõpuks ka sõidu teisena lõpetada,” ütles Karlson, kelle itaallasest treeningkaaslane Carlo Tacchini võitis A-finiaali.

1000 m ühekanuul oli Karlson väga lähedal A-finaalile, lõpetades poolfinaali neljandana. Otse A-finaali pääsesid kolm paremat. B-finaalis sõit enam nii hästi ei klappinud, tulemuseks seitsmes koht ja kokkuvõttes 16.

Kõige rohkem osavõtjaid oli ühesüsta sprindis, kus distantsi pikkus 200 meetrit. Kaspar Sulal oli seal 36 rivaali. Eelsõidu kolmas koht andis kinnitust heast vormist, teisele kohale kaotas ta 0,01 sekundit. Kahjuks rikkus poolfinaali tugev diagonaalis puhunud vastutuul, kus eelise said tribüüni varjus startinud võistlejad. Sula oli stardis kolmandal rajal ning edasipääsejate sekka ei mahtunud.

“Tegin ise hea sõidu, aga ebavõrdsete tuuleolude tõttu polnud mul šanssigi. Võitis kaheksandal rajal startinud vend, minu kõrval neljandal rajal oli maailmameister, kes pääses viimasena B-finaali. Tunne on selline, et mult varastati minimaalselt B-finaali koht ja ka A-finaal oli väga reaalne,” tundis Sula pettumust.

Tihhomirov jõudis poolfinaali 200 ja 500 m distantsil, mis seekord jäid ka tema laeks. 500 m distantsil olid ühes poolfinaalis kaks eestlast, kus viiendana lõpetanud Karlson pääses edasi, kuuendaks jäänud Tihhomirov langes esimesena välja.

Sellega ongi aerutamishooaeg praktiliselt lõppenud. Maailmakarikal olümpiapääsmeid välja ei mängitud, eestlastel tekib viimane võimalus Tokio olümpiapiletitele pretendeerida maikuus toimuval Euroopa kvalifikatsioonivõistlusel.