Tänavu võib Estonian Golf&Country Club'is (EGCC) võistlemas näha mitmeid nimekaid mängijaid kogu maailmast. Teiste hulgas astuvad üles möödunud aasta Leedu tšempion Arnas Kaunas ning Itaalia 2008. aasta paarismängu ja 2009. aasta poiste tšempion Tommaso Trillò. Samuti on võistlusele registreerunud 2008. aasta ning möödunud aastal Est Am Open by KPMG kümne parima meesmängija hulgas olnud lätlane Karlis Broders.

Eesti nimekatest tegijatest võistlevad kõrgete kohtade eest Eesti Rahvuskoondise liige Mark Suursalu, kes eelmisel aastal jagas Est Am Open by KPMG 3.-4. kohta ning möödunud aastal Est Am Open by KPMG kümne parima meesmängija hulgas olnud Egert Põldma.

Naiste konkurentsis osalevad turniiril näiteks Eesti Rahvuskoondisse kuuluv Mari Hütsi ning möödunud aastal Est Am Open by KPMG viie parima naismängija hulgas olnud Larissa Steinfeldt Saksamaalt. Kokku on registreerunud 69 meest ning 21 naist.

Juba neljandat aastat järjest Est Am Open 2010 by KPMG peakohtunikuna ametis olev Björn Ekblom on üllatunud, et hoolimata rasketest ja kuivadest ilmastikuoludest ning metsloomade poolt põhjustatud green'ide kahjustustest on suudetud rajad viia võistluste ajaloo parimasse korda. „Sel esmaspäeval radade korrastamiseks eraldi korraldatud talgud on olnud tulemusrikkad ning rajad on varasemate aastatega võrreldes paremas korras," lisas Ekblom.

Est Am Open 2010 by KPMG golfiturniir kuulub Euroopa Golfi Assotsiooni (http://www.ega-golf.ch/) võistluskalendrisse ning World Amateur Golf Ranking (http://wagr.randa.org/) turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad maailma edetabeli punkte.

Estonian Golf&Country Club'is (EGCC)  on European Tour Courses liige, mis möödunud aastal arvati maailma ühe mõjuvõimsaima golfiajakirja Golf World poolt Euroopa TOP 100 golfiväljaku hulka. Septembris 2009 toimus kõnealusel väljakul ka World Cup'i Euroopa kvalifikatsioonivõistlus - Omega Mission Hills World Cup European Qualifier.