Eeloleval nädalavahetusel (21.-23. septembril) juba teistkordselt Eestis toimuv profiturniir on Finnish Golf Touri finaalvõistlus, mis on oma kategoorialt üks Nordic League Major turniiridest ning mille viis parimat pääsevad edasi juba üleeuroopalisele European Challenge Tour’ile.

Võistlusest võtab osa 90 põhjamaade kõige paremat profi- ja amatöörmängijat, kelle hulka kuuluvad ka sellised põhjamaade kuulsused nagu:
- Nordic Leage Ranking 2007 edetabeli esiviisik — Johan Wahlqvist (Rootsi), Rikard Karlberg (Rootsi), Andreas Högberg (Rootsi), Christian Aronsen (Norra), Matthew Bliss (Rootsi)
- Joakim Rask (Rootsi) — on mänginud ka European Touril
- Panu Kylliäinen (Soome) — on mänginud European Challenge Tour’il
- Tuomas Tuovinen (Soome) — on mänginud European Challenge Tour’il
- Jaakko Mäkitalo (Soome) — on mänginud European Challenge Tour’il
- Joonas Granberg (Soome) — Soome Amatööride Meister 2007
- ja teised põhjamaade golfiässad

Eestis ei olegi varem ühe võistluse raames nii heal tasemel mängijaid käinud — võistlusel osalevate amatööride keskmine händikäpp (HCP) on ca +1,5. Võrdluseks 90% golfiharrastajate händikäpp on üle 20, Eesti ühe parima mängija Martin Toomi händikäpp on +0,5.

Võistluse auhinnafond on 25000 eurot, mis jagatakse 25 parima profimängija vahel. Võitja saab 4625 eurot ehk ca 72365 krooni.

Eestlastest mängivad Mait Schmidt, Paul Põhi, Gert Holland, Egert Põldma, Gert Velsberg, Mark Suursalu ja eelmisel aastal toimunud Eesti esimesel FGT profiturniiri osavõistlusel ainukese eestlasena finaali pääsenud Martin Toom.

Võistlusest võtab osa ka 2 profimängijast lõunanaabrit Lätist — Davis Puksts ja Arturs Krukovs.

Võistluste reaalajas tulemuste ülekanne EGCC veebis toimub aadressil https://www.egcc.ee/index.php?page=304& ja Finnish Golf Touri veebis http://golfpiste.com/fgt/livescoring/?kilpailuid=19187.

Tulemusi edastatakse väljakult iga 3 raja tagant. Samuti saavad kõik huvilised võistlustele ka väljakul tasuta kaasa elada.