Tombak tõusis eelmise tabeliga võrreldes 87 kohta tänu edukale esinemisele Picardia velotuuril, kus Tombak võitis etapi ning sai kokkuvõttes teise koha, teatas Eesti Jalgratturite Liit.

Edetabelit juhib 24-aastane hollandlane Martijn Maaskant 337 puntkiga. Teistest eestlastest on Rein Taaramäe 142., Caspar Austa 362., Kalle Kriit ja Andrei Mustonen 505. ning Andrus Aug 586.

Kontinentaalmeeskondadest juhib Rabobank. Janek Tombaku koduklubi Jartazi Promo Fashion on 18. Läti profimeeskond Rietumu Bank Riga on 21. ning Eesti oma profiklubi Kalev Chocolate Team on edetabelis 104.

Edetabelis ei ole eelmisel nädalavehtusel peetud SEB Ühispanga Tartu GP tulemusi, kus eestlastest tõid UCI punkte Caspar Austa, Janek Tombak ja Jaan Kirispuu.

Riikide arvestuses on Eesti 19. kohal 194 punktiga. Juhib Itaalia 1371 punktiga Venemaa ees. Praeguse seisuga saaks Eesti saata olümpiamängudele kaks meessportlast grupisõidus. Kolme sportlase kvalifitseerumine Pekingisse eeldaks hetkel Eestile lisaks 58 punkti saamist, mis Mart Ojavee eduka Iiri tuuri ning eestlaste hea esinemisega SEB Ühispanga Tartu GP on juba saavutatud.

Olümpiamängudele kvalifitseerumine otsustatakse 25. oktoobril riikide edetabeli järgi, kus esmajärjekorras saavad riigid Pekingisse kohad ProTouri edetabeli põhjal ning seejärel EuroTouri edetabeli põhjal.

Naistest juhib hollandlane Marianne Vos. Eesti parimana on Itaalia profiklubis S.C. Michela Fanini Record Rox pedaaliv Grete Treier 49. Veel mahub edetabelisse eestlastest Kata-Liina Normak (CFC/Ruutmeeter), kes asetseb 396. kohal. Riikide arvestuses on Eesti 28. kohal.

Naistest saavad riigid vähemalt ühe koha olümpiamängudele, kui edetabelis on riigi esindaja esimese saja sees. Kahe naissportlase kvalifitseerumine eeldab riikide arvestuses vähemalt 24. hulka pääsemist. Eesti vajab 24. hulka pääsemiseks tänase seisuga veel 37 punkti. Naiste nimekiri lüüakse lukku 2008.a. 31. mail.