Rene Mandri saavutused esimest aastat meeste eliitseltskonnas kulmineerusid sügisel Hispaania velotuuriga, kus maailma parimate hulgas saavutas noor tulevikulootus etappidel esikümne kohti ning kokkuvõttes lõpteas kolmenädalase mägise katsumuse 24. kohaga.

Mandri edestas hääletamisel napilt parimate valimisel Janek Tombakut (Jartazi Promo Fashion), kes selle aasta kokkuvõttes oli EuroTouri edetabelis üheksandal kohal.

Selle aasta tõusvaks täheks hääletatio Tanel Kangert (Roe d’Or Saint Amondaise), kes MM’il sai eraldistargida sõidus seitsmenda koha.

Grete Treier võitis valimised ülekaalukalt tänu naiste maailma kõige tähtsamal velotuuril Giro d’Italia saavutatud kaheksandale kohale. Lisaks võitis Treier etappidel mitmeid pjedestaali ja esikümne kohti.

Alla 23 aastastest ratturitest valiti parimaks Rein Taaramäe (Roe d’Or Saint Amondaise), kes saavutas Bulgaarias EM võistlustel hõbemedali, mis oli läbi aegade Eesti esimene medal eraldistardiga sõidus. Naistest oli siin vanuseklassis parimaks Laura Lepasalu (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi). Meesjuunioridest valiti Eesti parimaks sel aastal Pekingi olümpiakoha välja teeninud Daniel Novikovi (Kalevi Jalgrattakool). Naisjuunioritest oli parim Gerda Rand (Kalevi Jalgrattkool).

Noormeestest oli ülekaalukas võitja Sten Sarv (Cosmos), kes tegi häid sõite Euroopa noortetuuridel ja Noorte Olümpiapäevadel. Neidudest sai parimaks Liisi Rist (Kalevi Jalgrattakool).

Seenioritest olid parimad Tarmo Kopli, Juri Molev, Kalev Vist, Alar Krull ja Kalju Koch.

Lisaks määrati stipendiumid edukate tulemuste eest sel aastal Daniel Novikovile 50000 krooni, Rein Taaramäele 35000 krooni, Tanel Kangertile 25000 krooni. Tänati ka Taaramäe ja Kangerti treenerit Viko klubis Erich Pernerit 30000 krooniga ning Novikovi treenerit Ado Heina 15000 krooniga.

Eesti Jalgratturite Liidu president Jaan Tootsi sõnul on alaliidu eesmärk eelkõige järjepidev töö suurte sihtide suunas, mida viimaste aastate tulemused on ka tõestanud. Jalgrattaspordis on peale kasvamas terve rida maailmatasemel noori, kellelt loodame tulevikus medaleid nii maailmameistrivõistlustelt kui Olümpiamängudelt.