Eesti meistrivõistlustel osales sel aastal 39 jääpurjekat Eestist, Lätist ja Soomest. Kolmele päevale planeeritud võistluse muutis ühepäevaseks reede ja laupäeva vahelisel ööl maha sadanud paks lumi, mis muutis jääolud purjetamise jaoks ebasobivaks. Reedel olid Pärnu lahe ilmaolud suurepärased kuivõrd lumekiht jääl oli vaid mõne sentimeetri paksune ja tuule kiirus oli 5-9 m/s. Ice Optmist klassile peeti 5 võidusõitu ja teistele klassidele 4 võidusõitu.

Klassis Ice-Optimist tuli Eesti meistriks Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetaja Joosep Laus. Teise koha sai Keith Luur Pärnu Jahtklubist ja kolmanda koha samuti Pärnu poiss Rasmus Maalinn (PJK).

DN klassis võitis kuldmedali Kalev Jahtklubi jääpurjetaja Vaiko Vooremaa. Hõbedale tuli Karl-Hannes Tagu (PJK) ja pronksile Mihkel Kosk (PJK).

DN juunioride klassis läks esikoht Johannes Puusepale (PJK). Teise koha sai Rene Riim (SMS) ja kolmanda Kevin Grass (SMS).

Kahese jääpurjeka Monotüüp XV Eesti meistriteks krooniti Indrek Aavik ja Taavi Välisson (SMS). Hõbemedalid said Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi (SMS) ja pronksmedalid Kaarel Trei ja Olev Oolup (SMS / HJK).

Jääpurjetamise klasside tutvustus:
- Ice-Optimist on noorte ühene jääpurjekaklass. Noorte jääpurjeka, mis sai algselt nimeks Optiliug, konstrueeris 1979. aastal Valdeko Säre. 2002. aastal kinnitati noorte jääpurjeka standard ja see nimetati Ice-Optimistiks. Ice-Optimisti purjepindala on 3,25 m2 ning kelgu pikkus 2,7 m. Kasutatakse Optimist klassi svertpaadi masti, poomi ja spriiti ning sarnast purje. Ice-Optimist klassi jääpurjekas on levinud nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas.
- DN on ühene jääpurjekaklass. Klass sai alguse 1937. aastal Põhja-Ameerikas ning on praegu maailmas enim harrastatav jääpurjekaklass. DN-i purjepindala on 5,5 m2 ja kelgu pikkus 3,6 m. Jääpurjekas suudab arendada kiirust kuni ligi 100 km/h.
- Monotüüp-XV on kahemehejääpurjekas, mis on konstrueeritud 1932. aastal Eestis Erik von Holsti poolt. Monotüüp-XV on rangelt monotüüpse konstruktsiooniga jääpurjekas, mille purjepindala on 15 m2 ja pikkus 7,5 m. Maksimumkiirus on 130-150 km/h.