Ehlvest maletas viimati Eestis seitse aasta tagasi. Kutse tulla Pühajärvele maletama võttis ta vastu heameelega. Enne turniiri jagas Ehlvest nelja päeva jooksul Pühajärve Puhkekeskuses maletarkust Eesti tulevikumehele Ottomar Ladvale, kes tuli suvel Serbias Euroopa noorte kiirmale meistriks.

“Viktor Kortšnoid võib kindlasti pidada 20.sajandi malelegendiks,” ütles turniiri idee autor Urmas Randma ning lisas: “Kortšnoi oli pretendent male maailmameistritiitlile aastatel 1962-1987 ning samuti peetakse teda üheks kõigi aegade parimaks turniirimaletajaks.”

Kortšnoi tuli neli korda maailma tugevaima malemaa NSV Liidu tšempioniks. Emigreerunud 1976.aastal läände, mängis ta 1978. aastal erakordset rahvusvahelist tähelepanu pälvinud MM-matši Anatoili Karpoviga.

Peakorraldaja Stamina Spordiklubi juhatuse liige Urmas Randma lisas turniiri taset kommenteerides, et lisaks Ehlvestile ja Kortšnoile osalevad Pühajärvel ka Eesti suurmeistrid Kaido Külaots ja Meelis Kanep ning rahvusvahelised meistrid Riho Liiva, Aleksander Volodin ja Olav Sepp ning põhjamaade tippmaletaja, suurmeister Tomi Nyback Soomest.
Kultuuritegelastest osalevad lavastaja ja näitleja Roman Baskin, kirjanikud Jüri ja Ülo Tuulik, teatritegelane Jüri Järvet jun jne. Meediategelastest osalevad turniiri Igor Rõtov Äripäevast, Priit Leito TV3-st ja meediakonsultant, Gerd Kanteri tiimi juht Raul Rebane. Ärimaailma esindajatest väärib kindlasti märkimist investeerimispankur Olev Schults, kes on tulnud males amatööride maailmameistriks.

Pühajärve Rahvusvaheline kiirmaleturniir toimub juba üheteistkümnendat korda. Koguni 32 maletaja hulgas osalevad kõrvuti suurmeistritega malefanaatikutest kultuuri- ja sporditegelased, ajakirjanikud, ärimehed. Maletajad on jaotatud tugevusgruppidesse mis määrab mõtlemisaja pikkuse (näiteks 1 grupi ja 5 grupi suhe on 2:18). Süsteem kus suurmeistril on 2 minutit mõtlemisaega malefanaatiku 18 minuti vastu muudab partiid väga pingeliseks ja üllatusterohkeks.

XI Rahvusvahelise Pühajärve Kiirmaleturniir algab reedel, 26. novembril kell 19.00 ja lõpeb pühapäeval, 28. novembril kell 13.00.

Sel aastal saavad malehuvilised esmakordselt igast voorust vaadata 4-5 partiid otseülekandena. Samuti kannab need partiid üle rahvusvaheliselt väga tunnustatud maleportaal Playchess.