Pärnu Jahtklubi ridadesse kuuluv värske juuniorite maailmameister Akermann läks MM-ile vastu suurte ootustega. “Jääolud olid väga head — 20 cm läbimõõduga sile must jää üksikute konarustega. Tuul puhus esimesel võistluspäeval vaikselt 3 m/s, teisel päeval tugevamalt 6 m/s. Mulle sobivad sellised olud hästi, kaasa aitas ka uus puri, mis on hea just vaikses tuules. Kindlasti tuli MM-i võitmisel kasuks ka sõidukogemus.”

Juuniorite klassis jätkab Akermann veel kaks aastat.

Kahe päeva jooksul peeti 7 võistlussõitu. Akermannile läksid kirja 2., 1., 2., 4., 3. ja 5. kohad, viiendas sõidus tabas sportlast finiši eel ebaõnn ning lahtitulnud mastikinnitus kukutas ta sõidu liidripositsioonilt 45. kohale, kokkuvõttes läks see madalaima tulemusena siiski mahaarvamisele ning tiitlit ei ohustanud.

Hõbemedalile tuli lätlane Kristap Karklins, pronksi võitis sakslane Max Minarek. Eestlastest mahtusid esikümnesse veel Pärnu Jahtklubi noorsportlased Rando Randmaa 4. kohal ja Karl-Hannes Tagu 6. kohal.

Jaan Akermann siirdub edasi Tšehhisse, et võistelda 200 sportlase osavõtul pühapäeval algaval jääpurjetamise MM-il täiskasvanute arvestuses. Eelmisel aastal kuulus Akermannile seal hõbelaevastiku 2. koht.