“Esialgu plaanin Ameerikas ikka treenimisele rõhuda, kooliasju vaatan nii-öelda aasta-aastalt,” teatas Põldma, kirjutab Eesti Päevaleht. “Praegu arvan, et olen aastakese ülikoolis ning siis siirdun profileeri.”

“Kui mängisin mullu US Openil, hakkasid mitmed ülikoolid minu vastu huvi tundma. Üheks oluliseks argumendiks, miks valisin just Lõuna-California ülikooli, kujunes see, et mu Ameerika treener Wolf van Lindenau elab Los Angelesest vaid 150 km kaugusel San Diegos,” teatas Eesti tulevikulootus.

“Tõsi, temaga koostöö enam ei jätku, sest ülikoolis nõustab tennisiste niigi kolm juhendajat — peatreener Peter Smithi kõrval veel kaks meest.”

“Järgmise arengusammu astumiseks on vaja parandada üldkehalist vormi ja pääseda vigastustest, mis on seni arengut pidurdanud,” arvab Põldma.

“Loodan alanud õppeaasta jooksul saada USA-s alla korraliku füüsilise põhja ning muutuda kiiremaks ja sitkemaks, mis lubaks tuleval hooajal mängida profitennist,” lisas 19-aastane tennisist.

Põldma usub, et kui tal õnnestub tervena püsida, lööb ta profitennises läbi. “Kanadalane Peter Polansky, kelle alistasin mullu Canadian Openi juunioride turniiri finaalis, asub praegu ATP edetabelis 344. kohal, ukrainlane Ivan Sergejev hoiab 348. positsiooni,” sõnas Põldma.