Neljapäeval, 24. novembril toimus Nautica Keskuse aatriumis Tradehouse Ilukaubamaja sponsoreeritud stipendiumite üritus, kus viie noore sportlase vahel jagati ära 20 000 eurot. Süvari oli üritusel teadustaja rollis. Samal õhtul ilmus ETV spordiuudistes üritusest ka uudisklipp.

ERR-i ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk nendib, et sporditoimetuse tegevuses esines huvide konflikt.

"Ajakirjanduseetika üks põhimõte on, et uudisteajakirjanik ei tohiks olla kajastatava asutuse teenistuses või sellega seotud. Ajakirjanik peab hoiduma sellistest lisatöödest, mis võivad tekitada kahtluse, kas ajakirjanik saab olla sõltumatu oma uudisloo kokkupanemisel. Võib tekkida küsimus, kas mõni teema satub uudistesse peamiselt tänu sellele, et ajakirjanik on ise sellega seotud," sõnas Tammerk.

"Seetõttu ei ole hea, kui ajakirjanik osaleb mõne ürituse ettevalmistamises ja siis seda kajastab. Erandid on lubatud ajakirjandusliku väärtusega ürituste või konverentside korraldamise juures, aga siis on vajalik vahetu juhi eelnev nõusolek."

"Antud juhtumi puhul kinnitab ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna, et andis oma nõusoleku, ent tunnistab viga, et poleks pidanud seda andma," lisas Tammerk, kes kinnitas, et toimetused pööravad teemale edasipidi hoolsamat tähelepanu.
Aet Süvari intervjueerib ürituse raames Epp Mäed.

Aet Süvari intervjueerib pärast üritust ERR-i mikrofoniga Liina Laasmad.