Hispaania politseitöö tulemusena vahistati kuus inimest ning leiti 850 veredopingu doosi. Tegu on suurima EPO-ga leiuga Euroopas. Ühtlasi on kahtlusaluste pangakontodelt konfiskeeritud üle 800 000 euro ja sularahas enam kui 70 000 eurot. Dopinguvõrgustiku ninameesteks olid serblased, kes tegutsesid peamiselt Barcelonas.

Dopinguvõrgustiku liikmed kasutasid seitset erinevat veebilehte, mille kaudu sportlastele EPO-t ja teisi tulemusi parandavaid aineid pakuti. Selline tegevus kestis vähemalt viimased 10 aastat, vahendab portaal cyclingweekly.com. Hispaania võimude teatel said sportlased ained kätte Lõuna-Hispaanias Cadizi linnas asuvast kliinikust.

Dopinguvõrgustiku klientideks olid teiste hulgas nii jalgratturid, triatleedid kui ka motokrossisõitjad üle kogu Euroopa. Ainuüksi eelmisel aastal oli kliente väidetavalt 260 ümber. Ühtegi nime veel avalikustatud pole, ka politseiuurimine dopinguvõrgustiku kohta jätkub.

Kuna dopingu tarvitamine pole Hispaanias kriminaalkuritegu, siis Hispaania võimud võtavad vastutusele ainult kohalikud sportlased. Väljaspool Hispaaniat dopinguvõrgustiku klientideks olnud sportlaste nimed saadetakse Rahvusvahelisele Antidopinguagentuurile (WADA), kes siis omakorda teavitab sellest vastavate riikide agentuure.

"Loodan, et hakkame järgmisel nädalal kohtult nimesid kuulma, et saaksime sellega tegeleda," rääkis Hispaania antidopinguagentuuri juht Jose Luis Terreros. "Meie tegelema oma sportlastega, ülejäänud nimed saadetakse WADA-le."