“Meil ei olnud plaaniski võita, vaid enne Norra MM-i koos maailma paremikku kuuluvate saksa laskuritega korralikult jõudu katsuda. Juba esimesel päeval saavutatud parim tulemus üllatas meid ennastki,” kinnitas Eesti Rahvusliku Field Target Assotsiatsiooni president Kaidu Jalakas, kelle sõnul toimusid võistlused ka sakslastele harjumatult rasketes tingimustes. “Esimesel päeval oli sooja üle 35 kraadi, mis põhjustas laskuritele ettenägematu vedeliku kaotuse. Samas peale öist äiksetormi, mis murdis puid ja lõhkus korraldajate telgid, oli teise päeva laskemaastik üks tohtu mülgas ja jätkuvalt sadas edasi” selgitas Jalakas.

Vedrupüsside kategoorias 55 tabamusega ülivõimsalt esikohale tulnud Heli Jalakas edestas teiseks tulnud hollandlast, Jo Hamelink, tervelt 8 tabamusega ja kolmandaks tulnud sakslast, Norbert Semmler, 10 tabamusega.

Suruõhupüsside kategoorias tuli Saksamaa meistriks 81 tabamusega Timo Kessel Saksamaalt, edestades teiseks tulnud ungarlast, Zoltan Bozsoki, ühe tabamusega ja kolmandaks tulnud sakslast, Adam Benke, 2 tabamusega.

29. juunist kuni 01. juulini Baierimaal, Ebernis, vanal sõjaväe polügoonil toimunud Saksamaa Meistrivõistlustest ja rahvusvahelistest International Open Field-target laskmise võistlustest võttis osa 97 laskurit 6 riigist.

“Mind ei pane imestama eestlaste head tulemused,” nentis Saksamaa Laskurliidu asepresident Steffen Ezell, kelle sõnul võiks Eesti majandus olla eeskujuks kogu Euroopa Liidule. “Vaadates teie assotsiatsiooni järjepidevat ja sihikindlat tegutsemist on teie laskurite tippu jõudmine täiesti ootuspärane . Meil on Eestist mõndagi õppida” selgitas Ezell.

Field-target on spordiala, kus looduses võisteldakse õhupüssidest laskmises siluettmärkide pihta, mis on laskurist 8 kuni 50 meetri kaugusel ja kus tabada tuleb märgis olevat 15, 25 või 40 mm suurust ava. Tänaseks on spordiala sidunud endaga kümneid tuhandeid laskureid üle terve maailma ning maailmaorganisatsiooniga WFTF on liitunud 30 riiki. Eesti on WFTFi liige alates 2010. aastast. Rahvusvahelistel suurvõistlustel võisteldakse kahes klassis: suruõhupüssid (PCP) ning vedrupüssid (Springer) õhupüssidega kaliibris 4.5 mm, mille võimsus on kuni 16,3 J.