Finaalseeria kolmas kohtumine Põlvas kulges täielikul Kehra taktikepi all, kes haaras liidriohjad kohe avavilest, juhtis poolajaks 16:12 ning võitis 31:29. Serviti ja Kehra on tänavu kohtunud 14 korda, kuid põhja-eestlastele oli see alles esimeseks võiduks. Serviti polnud 2008. aastal varem veel kaotusekibedust tundnudki, viimati kapituleeruti mullu 12. detsembril samuti kodus Chocolate Boysi ees. Rohkem pole kellelgi tänavu õnnestunudki Servitit lüüa.

“Vara on meid veel maha kanda,” sõnas Kehra peatreener Jüri Lepp pärast kohtumist võidukalt. “Seekord tegutsesime meeskondlikult, olime kaitses head ja iga liin mängis oma koha välja. Lisaks mängis puurisuul kindlalt Marius Aleksejev.”

Siiski on Lepp veendunud, et nüüd tuleb esitada veelgi parem partii. “Võib-olla osad Serviti mängijad arvasid, et on meistrid, kuid sellest tegid nad kindlasti omad järeldused,” hoiatas Lepp liigseid optimiste. “Seega on oodata senisest raskemat heitlust.”

Kuigi finaalseerias on mõlemad meeskonnad olnud paremas hoos just vastase väljakul, ei tähenda see Lepa meelest suurt midagi. “Eelmises kohtumises Kehras me lihtsalt kõrbesime,” analüüsis ta. “Kõik tahtsid mängu enda peale võtta ning nii muutus kogu tegevus lihtsalt pusimiseks. Nüüd üritame seda viga vältida ja esineda omal tasemel. Midagi uut nii lühikese ajaga ju ei paku, määravaks saavad pisidetailid.”

Serviti peatreener Kalmer Musting tunnistas pärast kolmandat mängu, et kaotuses tuleb meeskonnal vaid iseennast süüdistada. “Kehra tuli mängule korraliku häälestatusega, meil osad mehed arvasid, et võit tuleb niisama taskusse ja esimese 15 minutiga oligi võitja selge,” meenutas ta. “Võrdsete vastaste puhul on selge see, et kui kasvõi üks-kaks meest kaitses ei pinguta, ongi raskused ootamas.”

Musting on aga veendunud, et meeskond on vigadest järeldused teinud. “Saime õppetunni, kuid pall on siiski ümmargune ning kindlat pole selles seerias veel midagi,” filosofeeris ta. “Näiteks eelmises mängus viskas Kehra mitu korda ristnurka, meie tabasime aga väravapuid. See näitab, et õnne osakaal on võrdsete vastaste puhul oluline, kuid ainuüksi selle taha ka pugeda ei saa.”

Kui finaalseeria esimesed ja viimased kohtumised toimuvad tiheda graafiku alusel, siis nüüd oli meeskondadel pool nädalat aega atra seada. “Pikad pausid võrdsustavad seisu,” lausus Musting, kelle hoolealused on tänavu treeninud rohkem kui eales varem. “Siiski on ka meil vaja hingetõmbeaega. Näiteks vigastusega võitlev Maksim Butenko ootab juba hooaja lõppu, et ennast terveks ravida.”

Nii Lepp kui Musting tunnistasid, et neljas mäng võib seerias otsustavaks saada. “Kui tuleb viik 2:2, siis on kõik reaalselt võimalik,” laususid mehed kui ühest suust. “Serviti 3:1 edu muudaks Kehra seisu aga juba raskeks.”