17. korda toimuv GymnaFest on Eesti populaarseim ja suurima osalejate arvuga võimlemisüritus. Aastate jooksul on sellest kujunenud üks oodatumaid sündmusi, kus kõik liikumist ja võimlemist harrastavad rühmad saavad oma oskusi proovile panna ning võrrelda oma võimeid teistega. Gymnafest on võitnud üha suuremat huvi igas vanuses võimlejate hulgas, kuna seal on võimalik osaleda erinevate võimlemisalade harrastajatel alates lasteaialastest kuni täiskasvanuteni. Kui esimestel aastatel osales festivalil ca 30 rühma, siis tänavu astus eelvoorudes rahva ette üle 70 rühma 1000 osalejaga. Osalevate rühmade arvukuse tõttu toimub üritus kolmes osas: Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti eelvoorud ning finaal ehk lõppkontsert, kuhu pääsevad edasi mõlema eelvooru paremad rühmad.

GymnaFest kavasid hindab žürii, kelle koosseisus on tunnustatud võimlemis- ja tantsuspetsialistid. Esinemiskavade juures hinnatakse nii kompositsiooni kui ka tehnilist sooritamist, võimlejate treenitust ja väljenduslikkust ning publikuga suhtlemise oskust. Lõppkontserdile pääsenud 27 rühma hulgast selgitatakse võitjad erinevate vanus- ja koondrühmade arvestuses ning GymnaFest 2013 üldvõitja. Lisaks pärjatakse parimaid rühmi laureaaditiitliga ning eriauhindadega.

„Käesoleva aasta GymnaFest finaal tõotab tulla tasavägine ja põnev, kuna eelvoorudest edasipääsenud rühmade etteasted on olnud kõrgetasemelised," kommenteeris Eesti Võimlemisliidu asepresident ja zhürii esinaine Kadri Liivak.

Üritus lõpeb Eesti Võimlemisliidu presidendi Laine Randjärve vastuvõtuga, kus kuulutatakse välja 2013. aasta parim võimleja, treenerid ja võistkond. Samas tänatakse ka teisi Eesti võimlemise eestvedajaid ning toetajaid.