Kuldmedali teenis 133,7 km pikkusel grupisõidul itaallanna Marta Bastianelli ajaga 3:46.34, edestades hollandlannat Marianne Vosi ja oma kaasmaalast Giorgia Bronzonit kuue sekundiga.

19,1 km pikkust väga rasket ringi tuli naistel läbida seitsmel korral. Võidusõit kulges algusest peale võrdlemisi kiirelt ning see sai saatuslikuks ka tiitlivõistlustel debüüdi teinud Laura Lepasalule, kes esimese ringi lõpus jäi peagrupist koos kolme kaaslasega maha ning katkestas MMi neljandal ringil.

Tervet võidusõitu kontrollis algusest peale Itaalia koondis, kes ei lasknud ühelgi äraminekukatsel õnnestuda. Huvitavad sündmused hakkasid toimuma viiendal ringil, kui ringi lõpus lükkas tuul rajapiirde pikali ning otse ratturite ette, mille tagajärjel toimus suur kukkumine. Kahjuks jäi kukkumisse ka Eesti parim naisrattur Grete Treier, kuid pääses vigastusteta ning eelviimase ringi alguses jõudis juba tagasi peagruppi.

Kuuendal ringil õnnestusid ajutiselt esimesed äraminekukatsed, kuid viimasele ringile läks peagrupp juba koos. Grupp koosnes 68 ratturist ratturist ning Treier oli ilusti grupi keskel. Treier sõitis kogu võidusõidu targalt olles pidevalt kuni viimase ringini esimese kahekümne hulgas ning hoidis jõuvarusid lõpuks.

Viimase ringi esimesel raskel tõusul eraldusid peagrupist seitse ratturit kellele said järgi veel üheksa võistlejat, kuid Treier kahjuks äraminekuga kaasa ei suutnud minna. Teistelt sai omakorda eet üksinda alles 20 aastane itaalane Marta Bastianelli, kellel enne tänast polnud käesolaval hooajal veel ühtegi võitu.

Üllatuslikult suutiski noor itaalane vahet pidevalt kasvatades võita maailmameistritiitel uhkes üksinduses. Hõbeda sai kuuesekundilise kaotusega hollandlane Marianne Vos ning pronksi suurepärase naiskonna töö tulemusena teine itaalane Giorgia Bronzini. Grete Treier lõpetas võitjast minuti ja üheksa sekundi võrra tagapool suures grupis, kus sai kokkuvõttes 40.koha.

Värskelt Cofidise meeskonnaga lepingu sõlminud Rein Taaramäe ja järgmisest aastast Ag2r nimekirjas olev Tanel Kangert lähevad täna medalijahile meeste U23 171,9 km pikkusel grupisõidul koos Alo Jakini (Kalev Chocolate Team) ja Sander Maasinguga (Chavarveux Chavagneux).