EOK süsteemi kohaselt sai rahvahääletusel igaüks neljas kategoorias ära märkida kolm nime: esikoht andis hääletusel kolm punkti, teine koht kaks punkti ja kolmas koht ühe punkti.

Aasta meessportlase rahvahääletusel oli olukord väga üheselt mõistetav: Ott Tänak teenis ülekaalukalt enim hääli. Talle andis esikoha enam kui pool hääletajatest ning talle oleks võiduks piisanud isegi sellest, kui tema teise või kolmanda koha punkte mitte arvestada.

Aasta naissportlase puhul eraldus väga selgelt esikolmik, kuid selle sees oli olukord suhteliselt tihe. Saskia Alusalule tõid lõpuks võidu hea saak esikohtade mõttes, Kelly Sildarut ja Anett Kontaveiti jäi lõpuks lahutama vaid 59 punkti (Sildaru 21 077, Kontaveit 21 018). Sealjuures märkis Kontaveidi nime oma sedelile isegi pisut rohkem inimesi (Kontaveit 10 271, Sildaru 10 178), ent Sildaru teenis rohkem punkte.

Ka aasta treeneri hääletuses oli esikolmik teistel selgelt eest ära - kusjuures lõpuks ka kuldse Kristjani võitnud Gheorghe Cretu teenis küll selgelt kõige rohkem esikohti, kuid Tõnis Sildarule tõid rahvahääletuse maksimumpunktid tõsiasi, et tema nimi märgiti tunduvalt rohkematel sedelitel ära.

Aasta võistkonna hääletusel oli Ott Tänaku ja Martin Järveoja võit kindel: vollekoondis ja epeenaiskond ei jõudnud neile isegi ligilähedale.