Jõelähtme golfikeskust haldava AS-i Estonian Golf&Country Club presidendi Mait Schmidti sõnul on „Omega Mission Hills World Cup" nime kandev golfi riikidevaheline MM maailma üks prestiižsemaid golfivõistlusi ning selle Eestis toimuv Euroopa regiooni kvalifikatsiooniturniir esimene maailma tipptasemel profiturniir piirkonnas, millest võtavad osa maailma golfi edetabeli TOP 100 mängijad.

 „Eestis toimuval turniiril osaleb kuni 18 riigi parimad mängijad, reaalne, et ka PGA turniiride või US Mastersi võitjad. Nii kuulsaid mängijaid pole seni Eesti lähedalgi käinud," ütles Schmidt.

Turniiri kohapealse korraldamise eest vastutab rahvusvahelisi tippvõistlusi korraldav European Tour ühendus ning eestlastele jääb toetav roll.

Eestis toimuvast võistlusest teeb European Tour'i telekanal ka teleülekande, mis jõuab kuni 140 miljonisse kodusse. Võistlust on kajastama oodata ka märkimisväärne hulk välisajakirjanikke.

European Tour'i rahvusvaheliste poliitikate direktori Keith Waters'i sõnul valiti Eesti nii suure võistluse korraldajamaaks, et tõsta huvi golfi vastu nii Eestis kui ka terves regioonis ning tutvustada maailmale kohalike väljakute suuresti avastamata taset.

„Omega Mission Hills World Cup" on ainus ülemaailmne profigolfarite turniir, mis ühendab kõiki maailma tippmängijaid.

Tänavu Hiinas toimuvatele golfi riikidevahelistele maailmameistrivõistluste jõuavad mängijad läbi kolme eelturniiri - Aasia, Euroopa ja Lõuna-Ameerika. Iga kontinendi eelvõistluse kolm parimat riiki kindlustavad koha MM-l, teatud hulk kohti finaalis kuulub ka mullustele parimatele.

Eelturniiril osalevad meeskonnad saavad ise valida kontinendi, kus pääsu eest lõppvõistlusele võistelda.

Kokku osalevad 26.-29. novembril Hiinas toimuvatel 55. golfi riikidevahelistel maailmameistrivõistlustel „The 55th Omega Mission Hills World Cup" 28 riigi esindusmeeskonnad.

Mullu „Omega Mission Hills World Cup" turniiri võitnud kaheliikmeline Rootsi meeskond teenis võiduga 42 miljonit Eesti krooni auhinnaraha.