Liinamäe treeneri Tiiu Valgemäe sõnul pole küsimus otsuses, vaid asjaajamise stiilis. "Uisuliit leidis, et Gerlil on niigi suur koormus, lisaks võib tal tekkida raskusi aklimatiseerumisega. Aga minult kui treenerilt arvamust ei küsitud. Kuidas alaliidu inimesed oskavad anda hinnanguid osapooltega suhtlemata. Kus Kuura (Gunnar Kuura, uisuliidu peasekretär - toim.) teab, milline on Liinamäe tervis," arutles Valgemäe Delfile antud intervjuus. "Glebova kasuks otsustamine võis õige olla, ent alaliidu käitumine oli meie suhtes alandav. Nende valikukriteeriumid muutuvad pidevalt, nii nagu Eesti talv. Praegu ongi asi läinud emotsioonide peale."

Valgemäe leiab, et uisuliidu juhiks tuleks valida kompetentne isik. "Kuura peaks tagasi astuma," põrutas Valgemäe. "Tema asemele tuleks panna mõni asjatundlik inimene. Minu silmis on selleks Margus Hernits."

Nüüd peab 15-aastane Liinamäe rahulduma juunioride MM-iga, mis pole päris see võistlus, mille poole püüeldi. "Hooaja hakul oli juunioride MM meile peaeesmärgiks," meenutas Valgemäe. "Aga juba sügisel oli näha, et Gerli on suvega arenguhüppe teinud ja nii hakkasime mõtlema täiskasvanute MM-ist."

Liinamäe lähiplaanides ei muutu täiskasvanute MM-ilt eemale jäämise tõttu siiski suurt midagi. "Alaliit pole küsinud, kas meil jääd vaja on. Oleme kõik ise välja ajanud," jätkas valitseva Eesti meistri treener. "Meil on suur tiim ja toetajad, kellele tänu võlgneme."