Hawaii Expressi rulluisutreener Tõnis Tali sõnas, et viimastel aastatel on laste huvi rulluisutamise vastu tõusnud: “Võistlustel osalejaid on juurde tulnud, samuti trennis osalejaid ning ka iseseisvalt õppijaid. Siin on melu, saab võistelda. Samas on näha, et oskuste tase ei loe, kõigil on lõbus!”

Tali soovitab lastevanematel oma laste huvisid toetada. “Kui lapsel on vähegi huvi, siis võiks lapsevanem seda toetada, ükstapuha, mis spordiga on siis tegemist. Kui näete, et lapsel tuleb hästi välja, andke lapsele võimalus minna võistlema!” julgustas Tali.

Lasteüritustele tuldi kogu perega. Kohal oli isegi pere Riiast, kus vanemale tütrele, 9-aastasele Batriciale tuli tänasele MINimaratonile ning homsele Jõgeva lastesõitudele kaasa elama nii ema-isa kui ka noorem õde. “Armastan rulluisutamist, olen selles kiire!” lausus Batricia rõõmsalt.

SEB 7. Tartu Rulluisumaraton toimub täna, kui 48km distants saab stardi Jõgevalt kell 11 ning lühem 19km distants Tabiverest kell 13. Mõlemad sõidud lõppevad Tartus, Aruküla teel. Kolmapäevase seisuga oli maratonile registreerunud kokku 1145 rulluisutajat - 779 võistlejat pikale distantsile ja 366 rulluisusõpra lühemale.