Linnapea ütles pealinna spordiaasta pidulikul lõpetamisel, et sport on meie elu lahutamatuks kaaslaseks. „Tunneme nii tipp-, harrastus- kui ka nn tugitoolisportlasi, kuid paraku kipub meil Eestis olema nii, et neid viimaseid on kõige enam, kuigi ülekaalus võiks olla kuldse kesktee ehk tervisesporti harrastavate inimeste osakaal,“ rääkis Savisaar. „Lugedes uudist, et möödunud nädalavahetusel nautis Nõmme-Harku suusaradadel talverõõme hinnanguliselt 2000 suusatajat, siis on see päris hea näitaja. Tänaseks on rajad rahvast ootamas ka Pirital. Oleme mitmel pool linnas avanud uisuplatse, mis on rahva seas suurt populaarsust võitnud ja detsembrikuu teisest poolest saab uisutada ka Nõmme turul.“

Vaata galeriid:


Savisaare sõnul oli 2010. aasta üheks spordielu meeldejäävaks sündmuseks kindlasti Euroopa Meistrivõistlused iluuisutamises, mis tõi juurde ka hulgaliselt selle ala harrastajaid. „Tallinna eeskujul on ka teised omavalitsused hakanud tugiteenustega uisuväljakuid rajama. Väga oluline on luua sportimiseks head tingimused ja mitte vähem tähtis ei ole ka sportliku eeskuju olemasolu,“ kõneles linnapea. „Sportimisvõimalused Tallinnas on aasta-aastalt paranenud: järgmise aasta lõpuks peaks valmima Pirita Tervisemaja ja mul on hea meel, et leidsime võimaluse päästa Kalevi Spordihalli.“

„Meil on siin täna koos kõik need, kelle võimuses lähendada sporti rahvale. Mida sportlikum on meie rahvas, seda tervemad me oleme. Viis aastat tagasi ellu kutsutud programm „Tallinn liigub“ on liikumas oma eesmärgi poole: tallinlased on muutumas sportlikumateks. Sellel aasta jaanuarist detsembrini on kavas kokku 224 tervisespordiga seotud üritust, neist populaarsem ligi 13 000 osavõtjaga Tallinna sügisjooks koos Tallinna Maratoniga,“ sõnas Savisaar.

Lõpetuseks tänas linnapea kõiki kohaletulnud endisi ja praeguseid sportlasi nende panuse eest Tallinna spordielu edendamisel ja soovis kõigile kaunist jõuluootust.

30. novembri hilisõhtul lõppes internetihääletus, kus iga linlane sai anda oma eelistuse ja täna kogunenud vastav komisjon selgitas välja aasta parimad sportlased ning sportmängude võistkonna. Üksmeelselt määrati aasta parimaks naissportlaseks murdmaasuusatamises Olümpiamängudel hõbemedali võitnud Kristina Šmigun-Vähi, keda treenib isa Anatoli Šmigun ja parima meessportlase tiitli pälvis kettaheitja ja viimaste hooaegade maailma edetabelijuht Gerd Kanter, juhendajaks Westeinn Hafsteinsson ning parimaks sportmängude võistkonnaks nimetati Selveri võrkpallimeeskond, keda treenivad Avo Keel ja Raul Reiter.

Linnapea Edgar Savisaare vastuvõtul premeeritakse Tallinna parimat nais- ja meessportlast 40 000 krooniga ning nende treenereid 10 000 krooniga. Parimat sportmängude võistkonda premeeritakse 200 000 krooniga, millest treeneritele kuulub 30 000 krooni.

2010. aasta oli Tallinna spordielus saavutusterohke nii täiskasvanute kui ka juunioride medalivõitude poolest. Erinevatel aladel võideti olümpiamedal, maailmameistritiitleid, saavutati hõbe- ja pronksmedaleid ning hulganisti teisi väga häid tulemusi. Edukalt esines Balti- ja eurosarjas Tallinna esindusvõistkond Selver.

Tallinn tunnustas oma parimaid sportlasi ja sporditegelasi 16. korda.