Tänavuse rulavõistluse, mis oli taaskord maailmakarika etapiks, pani kinni ameeriklane Austen Seaholm (USA), kellele järgnes üks favoriite Axel Cruysberghs (BEL) ja kolmandana Simon Stricker (SUI).

Esmakordselt võistluskavas olnud tüdrukute BMX-võistlusel Sister Session võistles 8 maailma paremikku kuuluvat naistrikiratturit Lõuna-Ameerikast Jaapanini. Võistluse võitis Camila Harambour (CHI), teiseks tuli Angie Marino (USA) ning kolmandaks Chiara Felder (GER).

Vansi parima rulatriki võistluse pani kinni Jaakko Ojanen Soomest (trikk: ollie to crooked grind nollie flip out on flatbar). Teiseks tuli Bastien Salabanzi (FRA) ning tema 360flip to frontside boardslide võistluspargi peamisel käsipuul. Kolmanda koha vääriliseks hindasid kohtunikud Dan Wilemani (GBR), kes sooritas triki 360flip to 5-0 grind on the hubba ledge.

Red Bulli bunnyhop-võistluse (hüpe kohapealt BMX-rattaga) võitis Chad Kerley (USA), hüpates 115,6 cm kõrgusele, mis on Simple Sessioni senine rekord. Gabe Brooks (USA) suutis 124,5 cm kõrgusele tõusta, kuid tema katse ei läinud arvesse.

Parima tänavatriki suutis välja mõelda ja sooritada Tony Neyer (USA) ning trikiks oli toothpick hangover to opposite toothy down the rail.

Parimateks eestlasteks tunnistati ning premeeriti Swedbanki poolt 500-eurose auhinnarahaga rulataja Tim Prozorov (platseerus poolfinaalides 25. kohale) ning trikirattur Andres Lainevool, kes pidi paraku sedakorda BMX-finaalidest esimesena kõrvale jääma.

Simple Session 12 auhinnafond oli 13 000 eurot.

Pealtvaatajate ja võistlejate meeleolu hoidsid üleval tuntud ja tunnustatud BMX-kommentaatorid Zack "Catfish" Yankush ja Darryl Nau. Rulavõistluste päevajuhid olid Dave "Double D" Duncan (World Cup Skateboarding karikaetapi esindaja) ning eestlasest rulataja ja räppar Tom-Olaf "Reket" Urb.

Maailma kõige rahvusvahelisemaks ning räägitumaks rula- ja BMX-võistluseks peetaval Simple Sessionil osales kokku 111 trikiratturit ning 72 rulatajat üle maailma, sealhulgas Eesti ja Baltimaade paremik.

Simple Session 12 esitleja on Nestle Lion. "Väga hea on näha paljusid noori üha rohkem huvitumas erinevatest ekstreemspordialadest. Meil on hea meel, et Simple Sessionist võtavad osa paljud selle ala maailma tipud ning et kohalikel sportlastel on võimalik rinda pista maailmatasemel tegijatega. Tunnustame Simple Sessioni meeskonna ja ürituse suurt saavutust varasematel aastatel ning tunneme, et oleme liitunud õige suurüritusega toetamaks ekstreemspordi tutvustamist noorte hulgas. Usume, et Nestlé Lioni ja Simple Sessioni koostöö jätkub ka järgnevatel aastatel," ütles Nestle Eesti Filiaali juht Peeter Pähkel.

Simple Session 12 oli koostöös Freecaster.tv-ga täies mahus jälgitav võistluse kodulehel ning Extreme Sports Channeli kodulehel Extreme.com. Ülekannet saab järelvaadata aadressil http://extreme.com/simple-session-2012

Simple Session 12 rula ja BMX finaalidest valmib kaks pooletunnist saadet, mis jõuavad pärast võistlusi Eurosport 2 eetrisse.