Kriminaaluurijad on võtnud luksusliku vannitoa oma uurimise keskpunktiks ning püüavad välja selgitada, millised olid Steenkampi viimased minutid selles ruumis, kirjutab Inglismaa ajaleht.

Prokuröri sõnul põgenes naine vannituppa Pistoriuse eest varjule, samas kui jooksja väidab, et pidas Steenkampi sissetungijaks. 

Pistoriouse kinnitusel nägi ta, et vannitoa aken on avatud, kuid uks suletud. Siis kuulis ta vannitoas liikumist ning avas tule, sest arvas, et seal on sissetungijad. "Mind tabas paanika ja hirm, et WC-s on sissetungija või sissetungijad. Oletasin, et tema või nemad on sisenenud majja vannitoa akna kaudu," rääkis Pistorius uurijatele.

Prokurör Gerrie Neli väitel võtnud Pistorius relva, pannud kunstjalad alla ning tulistanud seejärel neli lasku läbi vannitoa ukse. Steenkampi tabas neist kolm - pähe, kätte ja jalga. Prokuröri väitel on tegemist ettekavatsetud mõrvaga.

Politseiuurija Hilton Botha sõnul ei pea paika Pistoriuse väide, et ta oli tulistamise hetkel jalgadeta, sest lasud olid sooritatud ülevalt alla. Lisaks võib laskude põhjal järeldada, et jooksukuulsus teadis täpselt, kus naine vannitoas asub.

Pistoriuse advokaat Barry Roux väitis, et Steenkampi ei mõrvatud, sest maailmas on mitmeid juhtumeid, kus mees on naise eksikombel tapnud, sest on pidanud teda murdvargaks. Pistoriuse süütust näitavat ka see, et ta lõhkus ukse maha ja üritas naist elustada.

Kaitsja väitel näitavad lahangu tulemused, et naise põis oli tühi, mis tähendab, et ta oli tõepoolest öösel läinud vannituppa ihulisi vajadusi rahuldama, mitte aga põgenenud mehe eest. "Te ei leia tavaliselt öösel kell kolm tühja põiega inimest," märkis Roux.

Vaata pilte vannitoast ja juhtunu rekonstruktsioonist Daily Maili lehelt siit