Maailma ja Venemaa koondised kogusid 60, Eesti ja Saaremaa koondised 54 punkti, teatab saaremaasport.ee. Vastavalt reglemendile vaadati võrdsete punktide korral alavõitusid ja kuna ka need olid võrdsed, siis sai paremuse selgitamisel määravaks viimase alana kavas olnud rippumine.

Siin hiilgasid Maailma koondisesse kuulunud Hollandi tõkkejooksja Gregory Sedoc ja Saaremaa koondislane Sander Viira. FC Kuressaare kapten jättis individuaalse alavõidu koju. Viira rippus 3.06, Sedoc 2.55.

„Ma pole rippumist üldse harjutanud,“ tunnistas Viira. „Maal tööd tehes läheb haare tugevamaks ja eks see sealt tuleb. Tegelikult ei saanud ma üldse aru, et me temaga seal lõpus veel kahekesi ripume. Ma vaatasin hollandlase poole ja ta hakkas siplema. Ei saanudki aru, kas ta lollitas niisama. Minul jäi varu veel kõvasti ja minuti oleks jaksanud veel hoida.“

Sedoc tunnistas, et kõigist aladest oligi tema jaoks raskeim just rippumine. „Olin väga väsinud,“ rääkis tõkkejooksu Euroopa meister. „Püüdsin näidata end lõdvana, et ta seda näeks ja alla annaks. Paraku ta seda ei teinud ja ma ei suutnud enamat. Viira tegi väga head tööd.“

Hollandlase jaoks oli huvitavaim ala sõudmine. „Mõtled, et see on lihtne, aga üldsegi polnud,“ märkis ta. „See nõudis lisaks füüsilisele vastupidavusele ka head meeskonnatööd.“

Sedoci sõnul tõi Maailma koondisele võidu väga hea meeskonnatöö. Kuigi kokku saadi alles esimest korda valitses väga hea sportlik vaim ja kaaslasi toetati isuga. Võitu andsid panuse veel Rootsi odaviskaja Kim Amb, eestlased Kati Ojaloo ja Kätlin Tõllasson ning Brasiilia võrkpallur Bryan Romano Farani.

Teise koha saanud Venemaa koondist, koosseisus vasaraheitja Anna-Maria Orel, kuulitõukajad Karl Koha ja Ats Kiisa, Nikolai Medvedev ja kaugushüppe olümpiavõitja Tatjana Lebedeva, edestati tänu paremusele rippumises.

Gerd Kanter: viimase alaga andsime võidu ära

Kuni viimase alani oli liidripositsioonil Eesti koondis, keda esindasid korvpallur Pirgit Püü, epeevehkleja Kristina Kuusk, jalgpallur Taavi Rähn, jõutõstja Rait Sagor ja kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter.

„Rippumine oli suure osakaaluga ja veidi kahju, et lõpus läks selliseks rebimiseks,“ rääkis Gerd Kanter. „Viimase alaga andsime võidu ära. Kui lähtuda mitmevõistlusest, siis 1500 m oli meie achilleuse kõõlus.“

Samas märkis olümpiavõitja, et sellisel üritusel võitmine on alati kahe otsaga. „Spordimehe hing tahab ju alati võitu, olgu tegu millega tahes. Kui võtta meeleolu kohalt, siis usun, et rahvas sai aasta lõpus täie raha eest,“ märkis ta.

Saarlased, keda esindasid korvpallur Annika Köster, võrkpallur Kadi Mägi, rallipiloot Timmu Kõrge, jalgpallur Sander Viira ja maadleja Olev Kiirend, pidid Kuressaare spordihoone tribüünid täitnud kodupubliku ees seekord leppima neljanda kohaga.

ALAD

Joonejooks

Maailma koondis 40 sekundit

Venemaa koondis 44 sekundit

Eesti koondis 46 sekundit

Saaremaa koondis 49 sekundit

Sõudeergomeeter

Eesti koondis 1.37,8

Maailma koondis 1.43,7

Venemaa koondis 1.46,00

Saaremaa koondis 1.47,4

Lihakasti hoidmine

Venemaa koondis

Eesti koondis

Maailma koondis

Saaremaa koondis

Parim Rait Sagor (Eesti koondis), kes hoidis 15 kg raskust 1.27

Viske-teatevõistlus

Finaalis võitis Venemaa Eesti koondise

Hinge kinnihoidmine

Parim tulemus Olev Kiirend, kes sai ajaks 1.40.