Juht tervitab oma kaasaelajaid: "“Tere, sõbrad, tuttavad ja koostööpartnerid. Kirjutan Teile, sest inimesed on natuke mures, mis minuga toimub. Annan teada, et minuga on üldiselt kõik okei, vaid pisemad kahjustused, neist hullemaid suutsin ennetada. Ma luban, et kirjutan peagi ka täpsemalt, mis maratonil toimus. See võistlus on minutite mäng, kus valikuks võib osutuda jätkata või mõnest jäsemest ilma jääda. Seega ei saa ma jätta lahti seletamata, mis see olukord tegelikult tähendab. Muidu võib mõne jaoks see esmapilgul tunduda kui tore jalutuskäik? "

Positiivne selle võistluse juures on see, et sa ei tea iial, millal sinuga võib midagi juhtuda. See võib olla siis, kui soovisid saada kätte toitu jäätunud jope taskust, kui külmakahjustuste vältimiseks on aega 2 minutit. See võib juhtuda siis, kui näed hallutsinatsioone või sind tabab raske terviserike. 100 miili Yukon Arctic Ultra’l on tehtud, kuid ma ei ajanudki medalit taga. Need päevad ja ööd andsid mulle asendamatu kogemuse, mille käigus õppisin ennast tundma ja sain teada, mida kindlasti ei tohiks teha. Nüüd, kui mul on jäänud loetud päevad oma sünnipäevani, proovin taastuda. 20. veebruaril kell 13.00 jõuan Eestisse tagasi.“

Yukon Arctic Ultra eelmise aasta rekordiomanik Casper Wakefield toob Juhti osalemise välja kui kangelasteo. “Tean, et praegu emotsioonid keevad ja võid olla olukorra peale vihane. Ometi oled Sa kangelane ja väga unikaalne sportlane! Koos saame taastumise järel teekonnale tagasi vaadata ja hea analüüsi teha,” kirjutas ta Juhtile.

4. veebruari hilisõhtul vajutas Joel Juht hädaabinuppu ning korraldustiim viis ta vahepunkti puhkama, mille järel otsustas Juht katkestada polaarmaratonil osalemise. “Katkestus tuli natuke enne järgmist vahepunkti. Ma teadsin, et suudan veel edasi liikuda, aga milleks ennast viimased kilomeetrid piinata. Kahjuks polnud võimalik taastuda nii raskest hõõrdumisest ka pärast puhkust, sest tegemist polnud lihasvaluga. Kui on tekkinud armid, siis saab neid lappida, kuid plaaster ei lase hingata ning on väga suur tõenäosus, et asi muutub millekski hullemaks,” selgitas Juht.Ta pole kindel, millest probleem täpselt tekkis, kuid oli otsuses kindel.

“Pärast esimest 20 tundi tundsin, et midagi on valesti. Kreemid ei aidanud ning ma arvan, et nii kuivas õhus kuivas kreem naha peal lihtsalt liiga kiiresti ära. Vahepunktide kaugused üksteisest on seal nii pikad, et ei julgenud selliste miinuskraadide juures enne järgmisesse peatusesse jõudmist ka uuesti kreemitamist proovida.”

Yukon Arctic Ultra peakorraldaja Robert Pollhammer kirjutab pidevalt uudiseid ja infot võistluse kohta ning hoiab jälgijaid kursis reportaažiga igast päevast. Järjest rohkem võistlejaid katkestab eri põhjustel – puusavalu, külmakahjustused (mis võivad kiiresti areneda gangreeniks), toidu sobimatus, hallutsinatsioonid, väsimus, lihasvalu jt. 430 miili ehk pikima distantsi algsest 40 osalejast on tänaseks alles 14.