Loodussõbraliku kooli kampaaniast võttis osa 70 kooli üle Eesti, kes võistlesid omavahel kahes kategoorias ning kogusid üheskoos kokku ligikaudu 44 000 pandipakendit.

Kõige enam pandipakendeid kogusid Aruküla Põhikooli lapsed. Ühe õpilase kohta koguti kõige enam pandipakendeid Keeni Põhikoolis. Mõlema kategooria parimad võitsid lisaks loodussõbraliku kooli tiitlile ka unikaalse spordipäeva Eesti spordikangelaste Gerd Kanteri, Mart Poomi ja Martti Aljandiga.

„Tahtsime lastele pakkuda enneolematu ja unustamatu kogemuse. Olen kindel, et spordipäev Eesti spordikangelastega just seda on,“ ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal.

Lisaks pakendikogumise võistlusele toimusid 23 koolis keskkonnateemalised tunnid, kus õpilastele tutvustati pandisüsteemi, räägiti pakendite taaskasutamise tähtsusest laiemalt, näidati õpetlikke videolõike ja viidi läbi põnevaid viktoriine.

Praktilistes tundides said õpilased teada huvitavaid fakte pakendite kogumisest kui ka katsuda plastikpudeli helbeid ja graanuleid, millest toodetakse näiteks fliisipusasid või uusi plastpudeli toorikuid.

Loodussõbraliku kooli kampaania eesmärk oli suurendada koolipere keskkonnaalaseid teadmisi ja tutvustada õpilaste ja õpetajate vahetu kogemuse kaudu pakendite taaskasutamisse suunamise tähtsust.

Kampaania algas eelmise aasta novembris ja kestis kokku 5 kuud. Kõik üldhariduskoolides kokku kogutud pakendid suunati täies ulatuses taaskasutusse.

Rohkem informatsiooni kampaania kohta ning ülevaade kogumistulemustest leiad siit.