Siim on tegelenud kulturismi ja fitnessiga kui elustiiliga aastast 2008. Võistlustasemel kulturismiga alustas 2009. aastal. Siimu naine Kristiin Heleen Veri viljeleb tipptasemel bikiinifitnessi. Tema alustas kulturismi ja fitnessiga 2014. aastal.

Mõlemad olid noorest peale huvitatud jõutreeningutest, toitumisest ja keha välimuse, keha kompositsiooni muutmisest, seega oli kulturismi ja fitnessini jõudmine teatud kujul täiesti loogiline ja orgaaniline protsess. Kulturismis ja fitnessis võistlemine pole nende jaoks olnud kunagi eesmärk omaette. Tegemist oli pigem lisandväärtusega ja väljundiga sellele elustiilile, mille raames lisaks vaimse poole arendamisele sihivad nad progressiivset arengut kehalistes võimetes.

Esimest korda kohtusid nad 2015. aastal Audentese spordiklubi jõusaalis. „Eelneva huvita selle valdkonna vastu poleks tõenäoliselt meie suhet üldse olemaski,” tunnistavad nad naeratades.
Hea füüsiline vorm ja kehalised võimed on mõlemale andnud juurde enesekindlust. Kaasnevad tervisehüved annavad igapäevaselt juurde produktiivsust. Loomulikult kahanevad erinevate terviseriskide tõenäosused ja seeläbi suureneb ka prognoositav kvaliteetselt elatud eluiga.

„See, et me mõlemad selle hobiga ühiselt tegeleme, on terve meie igapäevaelu teinud palju sujuvamaks meie suhtes: teeme koos tihti trenni ning mõistame paremini teineteise söömisharjumusi ja muid huvisid. Koos on ka palju kergem hoida regulaarset treeningrutiini ja tervislikke toitumisharjumusi. Kui üks partneritest on elustiililt väga ebatervislik, siis paratamatult juba alateadlikult mõjutab see partneri käitumisharjumusi märgatavalt,” ütlevad Siim ja Kristiin.

Kaaslasele kaasa elamine on paari sõnul väga ärev protsess, kuid samal ajal on ka seda ise võistlemine. Pigem on need tunnetuslikult natuke erinevad, kuid mõlemad tekitavad elevust ja närvipinget. Kui üks saab oodatud tulemuse, aga teisel võib-olla ei lähe nii hästi, on Siim ja Kristiin teineteisele toeks ja mõistavad nende tulemustega kaasnevaid emotsioone, sest need on paratamatud ja arusaadavad. Samuti tuletavad nad teineteisele meelde, et sellel alal võistlemine on hobi, mitte karjäär. „Võistlustulemused ei domineeri meie isiksusi ega seda, kes ja millised me oleme. Oluline on protsess ja elustiil, võistlustulemused on tagajärg elustiilile,” ütlevad nad.
Sellise valdkonnaga tegelemine on mõlemale õpetanud enesejuhtimist, stressijuhtimist ja enesedistsipliini rakendamist eesmärgi nimel. Kõiki neid oskusi on võimalik üle kanda spordist igapäevaellu või töökarjääri arendamisse. Sport võib olla väga õpetlik protsess ning kulturism ja fitness on enda suure planeerimisoskuse ja distsipliinivajadusega vägagi hea õpetaja.

Miks soovitaks nad paaridel koos treenida?
„Esiteks on koos kergem teha esimest sammu: te saate olla teineteise ees vastutavad. Samuti on koos treenides kergem hoida treeningrutiini regulaarsust: kui üks pool on väsinud peale tööpäeva, siis teine pool võib vabalt olla see päev just energiline, veab ka esimese poole trenni ja lõpuks on mõlemad õnnelikud. Teineteisele on võimalik toetuda: eduka treeningrutiini aluseks ongi just pikaajalisus ja jätkusuutlikkus. Sportlik elustiil on maraton, mitte sprint!” usuvad Siim ja Kristiin.

Siim Veri, Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused 2020: